Sinan Bozkurt : Depreme karşı tek çözüm tedbir almak!

TAKİP ET

Deprem ve Fay Hatları araştırmacısı Sinan Bozkurt Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki yüzey faylanması ve Konya Meram'da meydan gelen deprem hakkında yaptığı çalışmaları paylaştı

Deprem ve Fay Hatları araştırmacısı Sinan Bozkurt yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Afyon Bolvadin ilçesi Akçeşme ve Şıhlar mahallesinde 6 yıldır devam yüzey faylanması 8 Kasım da Konya Meram ilçesi Kızılören köyü merkez üssü olan 5.1 büyüklüğünde deprem den sonra açılmaların genişlemesi bölgenin tektonik hareketi ve geçmiş depremleri ile değerlendirilirse gerilmenin stresin arttığını gösteriyor.



Son olan Konya Meram deprem merkez üssü kızılören dağı mevkii olup kırılma güneydoğu yönünden başlayıp kuzeybatı yönüne doğru devam etmiş bu depremin ana artçı şoku olan 4.0 büyüklüğünde depremden önce Afyon merkez de olan 3.1 büyüklüğünde deprem ve 4.0 büyüklüğünde ki ana artçı şok bunu doğrulamaktadır.

Deprem Kızılören grabeni içerisinde BKB DGD yönlü normal fay sistemi içerisinde gelişmiş bu fay sisteminin deprem dağılımına bakıldığında Sultandağı fayı ve  Karamık grabeni yönüne doğru ve Beyşehir Gölüne devam eden olası  faylar ile ilişkisi olabileceğinin işareti olabilir. Son olan Meram depreminden sonra Konya yöresi ve Afyonda deprem riski yükselmiş özelikle Kasım ayı içerisinde 11 gün içinde arka arkaya olan Konya Malatya Düzce Erzurum Köprüköy depremleri Niksar Antalya körfezi ve Köprüköy de olan 4 üzeri depremler Türkiye de yıkıcı bir depremin hazırlığı olduğunu gösteriyor.



Deprem Türkiye gerçeği tedbir alıp depreme karşı tek çözüm tedbir alıp deprem anında neler yapılması gerektiğini öğrenmek güvenli sağlam yapılarda oturmak yapıları güçlendirmek. dedi. 


deprem araştırma sinan bozkurt afyon