Sinan Bozkurt, deprem bölgesini önceden uyardı !!

TAKİP ET

Deprem ve Fay Hatları araştırmacısı Sinan Bozkurt Yaptığı çalışmayı Afyon Kent Haber ile paylaştı.

2019 yılında İzmir Depremini 1 gün, yine Denizli depremini 2 saat öncesinden bilerek dikkatleri üzerine çeken Sinan Bozkurt Deprem ve Fay Hatları eğitimi görmemesine rağmen uzun yıllar önce sismik araştırmalara yoğunlaşarak depremleri önceden tespit edebiliyor.  

8 Ağustos 2019 Saat 14:30 civarında Denizli İli, Bozkurt ve Çardak ilçelerini, Afyonkarahisar ili Dazkırı ilçesi köylerini etkileyen deprem meydana geldiğini biliyoruz.  

Deprem anı kameralara yansımış yoğun toz bulutu halinde görülmüştür.Kandilli rasathanesi web sitesinde depremin büyüklüğü 6.5 olarak gösterilmiş ve sonrasında revize edilerek 5.8 olarak yayınlanmıştır. Depremin Merkez üssü Mecidiye köyü olarak açıklanmıştır.  

Afad ; meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.0 şiddetinde ve Merkez üssü Bozkurt İlçesi Tutluca köyü olarak yayınlamıştır. Yapılan  açıklamalarda depremin Maymun dağı fayından kaynaklandığını yüzey kırığı oluşturmadığı yönünde açıklaması olmuştur.

Şöyle ki ; Deprem bölgesine gelmeden önce yapılan çalışmada Google Earth üzerinde bölge tarafımca incelenmiş özellikle Maymundağı  içerisinde kalan bölümlere yoğunlaşarak şüpheli yerler tarafımdan işaretlenmiştir.

19 Ağustos 2019 tarihinde Dazkırı ilçesi Darıcılar köyü, Çardak ilçesi Maymundağı’nın arkasında kalan bölümlerinde yaptığım araştırma çalışmalarında ; depremin Maymundağı içinde kalan yeri tespit edilmemiş iki fay hattı bu fay hatları Darıcılar köyünde kesişerek bu köyde yüzey kırığı oluşturduğu ve fay hattının bir tanesinin Afyonkarahisar yönüne bir fay hattının ise Sarıkavak Köyü yakınlarında Maymundağı Fayı yönüne doğru ilerlediğini, depremin Merkez üssü ise Maymundağında yer alan Körin Mekii olduğunu tespit ettiğini açıkladı.