Sinada 19'ncu sayısı ile okuyucu ile buluştu

TAKİP ET

Afyonkarahisar'dan doğan ve tüm Türkiye'ye yayılan kültür, sanat ve edebiyat dergisi olan Sinada 19'ncu sayısı ile okuyucu ile buluştu. Derginin kapak resminde Bosna- Hersek'te bulunan Osmanlı mirası Mostar Köprüsünün çizimi, arka kapakta ise Bosna'nın efsanevi lideri, 'bilge kral' lakaplı Aliya İzzetbegoviç'in fotoğrafı yer aldı.

Adını Şuhut’un eski isminden alan, Türkiye’nin 81 vilayetinde okunan ve takip edilen Sinada Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi’nin 19’ncu sayısı çıktı. Afyonkarahisar’dan yola çıkan Sinada Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi Türk Edebiyatı’nda kök salmaya devam ediyor. 19’ncu sayı ile okuyucularının karşısına çıkan Sinada’nın bu sayısında da birbirinden değerli kalemlerin şiir ve denemeleri yer alıyor. Bestami Yazgan ve Ali Lidar gibi önemli isimler bu sayının başlıca farklılıkları arasında yer aldı.

 

MOSTAR KÖPRÜSÜ VE BİLGE KRAL

Bu sayının bir diğer farklı yanı ise derginin kapak tasarımı oldu. Sinada Dergisi kendi bünyesinde özel kapak çizimleri ile okuyucu karşısına çıkmaya başladı. Bu sayıda kapak resminde Bosna Hersek’te bulunan Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan Mostar Köprüsü’nün çizim yer aldı. Derginin arka kapağında ise “bilge kral” lakaplı, Bosna Hersek’in kurucu cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in fotoğrafı ve şu sözü yer aldı: “Eğer bir kez daha ırmaklarımız üzerinde köprüler inşa edeceksek, köprüleri öncelikle halkımızın ruhlarına inşa etmeliyiz.”

 

PRESTİJLİ BİR DERGİ HALİNE GELDİK

Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir, günden güne büyümeye devam ettiklerini söyleyerek “Daha da prestij sahibi olan bir dergi haline geldiğimiz için gurur duyuyoruz” dedi. Başdemir, şöyle konuştu: “Sinada 19. sayısını da çıkardı. Bu sayımızda üstat diyebileceğimiz güzel insanlar da var. Bestami Yazgan ve Ali Lidar gibi. Kapak çizimlerimiz tamamen dergimize özel oldu. Belki de bugüne kadarki en anlamlı kapaklarımızdan birisi. Ön kapakta Mostar Köprüsü arkada İzzetbegoviç. Gün geçtikçe büyüyen daha da prestij sahibi olan bir dergi haline geldiğimiz için gurur duyuyoruz” >>Nail Azbay