Sigortalı çalışan herkes E-Devlet üzerinden kontrol etsin!

TAKİP ET

SGK'lı olarak çalışan kişilerin primleri hizmet dökümleri E-Devlet üzerinde üzerinde gözüküyor. Bu nedenle emekli olmak isteyen milyonlarca vatandaş sık sık hizmet dökümünü kontrol etmektedir. Vatandaşlar gün sayılarını kontrol etseler de bazı noktaları malesef gözden kaçırıyorlar.

Emekli şartları gerçekleştiğinde, emekli olmak isteyen vatandaşlar senelerce sigortalı olarak çalışıyor. Çalışanların prim bilgileri e-Devlet üzerinde yer alan hizmet dökümünden görüntülenebiliyor.
 
Vatandaşlar ara ara hizmet dökümlerini kontrol etseler de gözden kaçırdıkları bir nokta bulunuyor. SGK tarafından yapılan açıklamalara göre, hizmet dökümünde S harfi bulunan vatandaşların sigorta primleri iptal edilebilir. Sigorta primleri iptal olan kişi ise emekli olamaz.

Hizmet dökümündeki bu işaretlere dikkat edelim
Hizmet dökümünde S kodu bulunanlar sahte iş yerinde çalışıyor olarak görülürler. Ş kodu bulunanlar şüpheli ve K harfi bulunanlar ise kontrollü iş yerinde çalışıyor demektir. Ş kodu bulunanların iş yeri ile ilgili denetim süreci başlar. İşyeri sahteyse bu kod S ile değiştirilir ve primler iptal edilir. Sorun yoksa kod iptal edilir.


Çalışan vatandaşlar hizmet dökümlerini e-Devlet sistemine giriş yaparak görüntüleyebilirler. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numarası ve şifre bilgisi ile giriş yapılabiliyor. Şifre bilgisi bulunmayanlar PTT şubelerine başvurarak e-Devlet şifresi alabilirler.

e-devlet e-devlet sgk sahte işyeri