Siber Güvenlik Alanında Türk Öğretmenlere İspanyol Dokundu

TAKİP ET

Siber Güvenlik Alanında Türk Öğretmenlere İspanyol Dokundu: Dijital Dönüşüm ve Güvenli İnternet Kullanımı Eğitimi Başarıyla Tamamlandı!

Siber Güvenlik Eğitimi İçin İspanyadan Uzman Daveti

Odunpazarı Halk Eğitimi Merkezi tarafından sunulan ve 2022 yılında hibe almaya hak kazanan 'Yetişkin Eğitiminde Dijital Dönüşüm' projesinin ilk etkinliği olarak 'Uzman Daveti' düzenlendi. Uzman davetinin konusu ise günümüzün en önemli meselelerinden biri olan siber güvenlik üzerineydi.

Projenin kapsamında, siber güvenlik konusuna dair 'Güvenli İnternet Kullanımı' eğitimi verildi. Eğitim, gerçekleştiği Şehit Ömer Halis Demir Çok Amaçlı Salonu'nda, İspanya Zaragoza Üniversitesi Bilgisayar Bilimi ve Sistem Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia'nın katılımıyla yapıldı.

Hedef; Dijital Yeterlilik İçin Siber Farkındalık

Beş gün süren bu özel eğitim programı, yetişkin eğitiminde dijital dönüşümün önemli bir parçası olan siber güvenliğin detaylarına indi. Özellikle dijital yeterlilikleri ve siber güvenlik bilincini artırmak amacıyla planlanan eğitimde, şifreleme, kimlik doğrulama, saldırı türleri, kriptografi, internet güvenliği, wifi koruması, sosyal ağ güvenliği ve dijital ayak izi gibi birçok konuda bilgiler paylaşıldı.

Erasmus+programı çerçevesinde 2021-2027 döneminde yeni uygulanmaya başlanan Uzman Daveti etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, yetişkin eğitimi alanında düzenlenen ilk faaliyetlerden biri oldu.

El Emeği Hediyelerle Uzman Daveti Sonlandı

Etkinlik sonunda kurum müdürü Sinan Gülşen tarafından Prof. Dr. Fernando Tricas Garcia'ya kursiyerler tarafından üretilen el emeği hediyeler sunuldu ve bir sertifika töreni düzenlendi.

Etkinlik sırasında Türkiye Ulusal Ajansı'ndan projenin sorumlu Uzman Yardımcısı Merve Önem de etkinliğe iştirak etti. Projenin bir sonraki aşaması ise Kanarya Adalarında harmanlanmış öğrenme (hibrit eğitim) konusunda gerçekleştirilecek olan işbaşı izlem faaliyeti olacak. Her çalışmayla yetişkin eğitimine ve dijital dönüşüme önemli katkılar sağlamayı hedefleyen projenin başarıyla devam ettiği belirtildi.