Ses Yalıtım Malzemesi Hakkında Herşey

TAKİP ET

Ses yalıtımı deyince aklıma gelen kelime ses geçiş kaybını engelleyen bir yalıtım mekanizmasıdır

Ses yalıtımı deyince aklıma gelen kelime ses geçiş kaybını engelleyen bir yalıtım mekanizmasıdır. Günümüz dünyasında ses yalıtımı çok önemli sorun hale gelmiştir. Gelişen teknolojiyle beraber dünyamızda pek çok sorunlar ortaya çıkmıştır. Her ne kadar gündemde olmasa da ses kirliliği önemli bir sorundur. Artık kulaklarımız ses kirliliğine aşina olduğu için bu sorun pek ciddiye alınmamaktadır. Oysaki bu ses kirliliği sorunu sinsi tehlike olarak da bilinir. Ses kirliliğine sadece dışarıda maruz kalmamakla beraber evimizde dahi bu ses kirliliğine maruz kalıyoruz. Dikkate alınmadığı takdirde ciddi sağlık sorunlarına da yol açar. Peki bu ses yalıtımını nasıl kullanmalıyız ? Hangi malzemelere ihtiyacımız vardır ? Hangi alanlarda kullanılır bir göz atalım.

Ses yalıtım malzemesi evlerde, okullarda, işyerlerinde, fabrikalarda, toplantı salonlarında, sinema salonlarında, radyo ve müzik odalarında, jeneratör kabinleri gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Kullanım alanları oldukça geniştir.

Evlerde kullanmak istediğiniz ses yalıtım malzemeleri tavanlarda, zeminlerde ve duvarlarda kullanabilirsiniz. Evlerde genelde istemediğimiz seslere maruz kalıyoruz. Bunlar ya komşumuzun sesleri ya da dışarıdan gelen gürültülerdir. Bu gürültüler bizleri rahatsız etmekle kalmaz üstüne stres, uykusuzluk gibi problemlere de yol açar. Duvar ve tavanlara uygulayacağımız ses yalıtım malzemesi akustik süngerler öne çıkan ürünlerdir. Bu ses yalıtım malzemeleri ses emilim ve kesicilik konusunda oldukça başarılıdır. Kullanacağınız ses yalıtım malzemeleri yumurta, piramit, labirent, special, bondex, basotect süngerler öne çıkan ses yalıtımı malzemeleridir. Oldukça dekoratif yapıya sahip olan bu ses yalıtım malzemeleri farklı renk seçenekleri ile de evinizde şık görsellik sağlar. Zeminlere ise uygulanan ses yalıtım malzemesi akustik şilte v epdm ağır kauçuk bariyerdir. İsterseniz tercihinize bağlı olarak ses yalıtım malzemesini kendinden bantlı olarak lamine edip uygulaması son derece kolay olur. Evinizde ses izolasyon malzemesi uyguladığınız zaman ses iletimi olmayacağı için ne komşunuzun sesi sizi rahatsız edecek ya da dışarıdan gelen sesler sizi huzursuz edecek. Böylece evinizde rahatça vakit geçirebilir, ailenizle güzel bir ortamda sohbetler edebilirsiniz.

İşyerlerinde kullanmak istediğiniz ses yalıtımı malzemesi tavan, zemin ve duvarlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Ofis ortamlarından genel olarak personellerin kendi aralarında konuşması, personellerin telefonla konuşması ve ayakkabı topuk sesleri işimizi yapmamızı zorlaştırıyor. Bu nedenle verimli çalışma saati geçiremiyoruz. Duvar ve tavanlarda kullanılan ses yalıtım malzemesi, evlerde de olduğu gibi akustik süngerler öne çıkarken daha da dekoratif görüntü istenildiği taktirde tavanlara ses emici küp, kanopi asma tavan, baffle akustik tavan, oval duvar panelleri öne çıkan ses yalıtımı malzemesi. Duvarlarda ise cloth screen panel, oval duvar panelleri gibi öne çıkan ses yalıtım malzemeleri tercih edilir. Zeminlerde ise akustik şilte ve epdm ağır kauçuk bariyer kullanır. Ofislerde ses yalıtımı kullanıldığı zaman istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek daha verimli bir şekilde çalışır, odaklanma sorununda kurtulmuş olursunuz.

Radyo ve müzik odalarında kullanılan ses yalıtımı malzemeleri diğer akustik süngerlere oranla daha dekoratif yapıya sahiptir. Vicoustic, bass trap, tekno slince ve tekno touch öne çıkan ses yalıtım malzemesidir. Uygulandığı taktirde daha kaliteli müzikler ortaya çıkarır ve daha kaliteli radyo yayınları yaparsınız.

Turkish Acoustic olarak sizlerin ses izolasyon ve yalıtım sorunlarınıza kesin ve doğru çözüm sunmaktayız. Ses yalıtım malzemelerimiz son derece kaliteli olup tamamen yerli üründür. Ses izolasyon malzemelerimiz yanmazlık özelliğinde olup kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Yanmazlık ile ilgili testlerden ve deneylerden başarıyla geçip ilgili sertifikalara sahip olmuştur. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla müşterilerimizin her zaman yüzünü güldürmeyi başardık. Akustiğin Türkçesi “Turkish Acoustic”. Her zaman hizmetinizdeyiz