Şenay Fidan: Eski Evlere Özlem Duyanlara Maket Tasarımlarıyla Hitap Ediyor

TAKİP ET

İstanbul'da yaşayan Şenay Fidan ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, eski evlerin maket tasarımlarını yapma sürecini ve Şenay Fidan'ın bu alanda ilhamını ve çalışmalarını daha detaylı bir şekilde konuştuk.

 Şenay Fidan, 1979 doğumlu, evli ve 2 kız çocuğu annesi bir ev hanımıdır.

Röportajda, Şenay Fidan'ın maket tasarımlarına olan ilgisinin nasıl başladığına dair sorular sorduk. Şenay Fidan, altı yıl önce evinde beslediği minik hamsterları sayesinde minyatür dünyayı keşfettiğini ve bu süreçte maket evlere ilgi duymaya başladığını ifade etti. Evdeki kedilerden önce hamsterlarının olduğunu ve onlar için sürekli bambu evler yapmaya başladığını belirtti. Daha sonra bu hobisinin maket evlere dönüştüğünü ve zamanla diorama sanatına dönüştüğünü söyledi. Diorama sanatının, gerçek veya kurgusal olayların ışık oyunlarıyla üç boyutlu olarak modellenmesi olduğunu açıkladı. Ayrıca, diorama tasarımlarının sergilenmek üzere yapılan üç boyutlu büyük tablolar olarak da tanımlanabileceğini belirtti.

Şenay Fidan, diorama tasarımlarında kullanılan malzemeler hakkında da bilgi verdi. Başlangıçta mukavva, yapıştırıcı, makas gibi temel malzemelerle çalışmaya başladığını ifade etti. Pratik yaparak becerilerini geliştirdiğini ve zamanla maket ev yapımına iyice alıştığını söyledi.

Röportajda Şenay Fidan'a, içinde bulunduğumuz çağda neden maket tasarımının onun için önemli bir kariyer seçeneği haline geldiğini sorduk. Şenay Fidan, bu işe özel bir sebebi olmadığını belirtti, ancak şu anda geçmişi günümüze taşımak için maket evler yapmaktan keyif aldığını ifade etti.

Tasarım yaparken en çok ilham aldığı şeyi sorduğumuzda, Şenay Fidan, 90'lı yıllarda çocuk olmanın kendisine en çok ilham veren şey olduğunu belirtti. Bu dönemde geçmişe duyduğu özlem ve nostaljiyi tasarımlarına yansıttığını söyledi.

Tasarım sürecindeki adımlarını ve ilerleyişini sorduğumuzda, Şenay Fidan, plan yapmadığını ve akışına bıraktığını söyledi. Tasarım yaparken aklına gelen fikirleri uyguladığını söyledi.

Röportajda Şenay Fidan'a işbirliği yaptığı projeleri sorduk. Şu anda herhangi bir işbirliği projesi olmadığını belirtti. En büyük zorluklarının evde çalışma ortamı olmadığını ifade etti. Ancak müşterilerinden aldığı olumlu geri bildirimlerle motive olduğunu ve bu zorlukların üstesinden geldiğini belirtti.

Kendi tarzını veya imzasını ürünlerine nasıl yansıttığını sorduğumuzda, Şenay Fidan, duygusal bir şekilde çalıştığını ve bu duyguyla yapılan tasarımların kendisini belli ettiğini ifade etti. Ürünlerini sosyal medya hesaplarında paylaştığında takipçilerinin kendisini tanıdığını ve sevdiğini belirtti. Ayrıca, genellikle köy konseptinde tasarımlar yaptığını da ekledi.

Müşteri geri bildirimlerini nasıl değerlendirdiğini ve kullanıp kullanmadığını sorduğumuzda, Şenay Fidan, içine sinen tasarımları yaptığını ve müşteri memnuniyetine önem verdiğini söyledi. Daimi müşterilerinin olduğunu ve bugüne kadar aldığı geri bildirimlerin çoğunlukla olumlu olduğunu ifade etti. Karşılıklı memnuniyetin önemli olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar en sevdiği veya en gurur duyduğu tasarım projesini sorduğumuzda, Şenay Fidan büyük projeler ve iç-dış tasarımlar yapmış olduğunu söyledi. Kendisine ait olan ve beş odalı bir evi maket olarak tasarladığını ve bu evi çok sevdiğini belirtti. İnsanların genellikle çocukluklarının geçtiği eski evlere özlem duyduklarını ve maket tasarımlarının bu özlemi gidermeye yönelik olduğunu ifade etti. Bu projenin kendisine ayrı bir gurur verdiğini ve hem kendisini hem de karşısındaki insanı mutlu ettiğini söyledi.

Son olarak, maket ev tasarımlarını görmek ve satın almak isteyenlerin neler yapması gerektiğini sorduğumuzda, Şenay Fidan sergiler düzenleyeceklerini ve vatandaşlarla bu tasarımları buluşturacaklarını belirtti. Yakın zamanda Uşak ilinde bir sergi açmayı planladıklarını ve sergi tarihini sosyal medya sayfaları üzerinden duyuracaklarını söyledi. Ayrıca, maket ev tasarımlarını satın almak isteyenlerin yine sosyal medya üzerinden iletişime geçebileceklerini ifade etti















maket ev yapımı maket ev maket ev modelleri Şenay Fidan