Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz rahmetle anıldı

TAKİP ET

Bursa Büyükşehir Belediyesi aracılığıyla düzenlenen Öğretmenler Günü etkinliğinde şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz rahmetle anıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi hem Öğretmenler Günü’nü kutlamak hem de ilim irfan ordusunun şehit neferlerini anmak amacıyla özel bir aktivite düzenledi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen faaliyete PKK tarafından şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın ile şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babası Yahya Yılmaz ile kardeşi Hamit Yılmaz da katıldı.

Öğretmenlerin yoğun ilgi gösterdiği aktivitete konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, insanın insanlığını koruyabilmesi amacıyla, beşikten mezara kadar uzanan bir eğitim sürecine gereksinimi olduğunu, bu sürecin en mühim aktörünün ise öğretmenler olduğunu hatırattı.

Öğretmenlerin bir ülkenin ve insanlığın geleceğinde hayati derecede rol oynadığını ifade eden Başkan Aktaş, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutlarken, şehit öğretmenler Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz’ı rAhmetle andı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ise, öğretmenlik mesleğinin yalnızca eğitim öğretim sürecinde edinilen verileri katagoride öğrencilere transfer etmek değil, bilginin yanısıra deney ve irfanla, sevgi ve sabırla nice ömürlere ilham olmak olduğunu söyledi.