Selendi İlçesinde Şiddetli Yağış Sonrası Alınan Tedbirler

TAKİP ET

Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışların ardından oluşan su birikintilerine karşı Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ MAKOM ekipleri hızla müdahalede bulunarak, ilçe genelinde önemli bir destek sağladı. İlçe merkezindeki mahallelerin belirli noktalarında oluşan su birikintilerinin etkisiyle, ekipler kısa sürede organize olarak bu münferit noktalara müdahale etti.

Hızlı ve Özverili Çalışma

Etkili yağışın yol açtığı su birikintilerinin giderilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ MAKOM ekipleri, özverili bir şekilde çalışarak su tahliye işlemlerini sürdürdü. Oluşan su birikintilerine anında müdahalede bulunan ekipler, ilçe sakinlerinin güvenliğini sağlamak adına hızlı bir şekilde harekete geçti.

Zarar Tespit ve Onarım Çalışmaları

Yağışın etkisiyle yaşanan olumsuzlukların yanı sıra, ilçede devam eden doğalgaz çalışmaları, üstyapı düzenlemeleri ve MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen büyük altyapı dönüşümü gibi çalışmalarda da zarar oluştuğu belirtildi. Ancak, ilgili kurumlar olan Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ, zararların tespiti ve onarım çalışmaları konusunda da aktif bir rol üstlendi.

Mesai Mefhumu Gözetmeyen Ekipler

Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ ekipleri, yaşanan olumsuz hava koşullarına rağmen mesai mefhumu gözetmeksizin sahada aktif bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, "MAKOM ekiplerimizi kısa sürede organize ederek hemen sahadaki yerimizi aldık. Büyükşehir Belediyemiz de anında destek verdi. Büyükşehir ve MASKİ adına emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulunarak, yapılan çalışmalara desteklerini belirtti.

İklim Değişikliği ve Tedbirler

Kanalizasyon Daire Başkanı Cem Çöllü, yaşanan ani yağışların iklim değişikliği ile birlikte hayatı olumsuz etkileyebileceğine dikkat çekti. Başkan Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Cengiz Ergün liderliğinde, ilçede meydana gelen olumsuzluklara karşı ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını belirtti. Başkan Ergün'ün yürütülen çalışmaları yakından takip ettiği de vurgulandı.