Şehit Ayhan Sarıçiçek İlkokulu öğrencisi dünya matematik yarışmasında şampiyon oldu

TAKİP ET

Afyonkarahisar Merkez Şehit Ayhan Sarıçiçek İlkokulu, bir öğrencisinin büyük bir başarı elde etmesiyle gururla anılıyor.

2. Sınıf öğrencisi Hamza Kerem Baysal, Caribou Dünya Matematik Yarışması'nda tüm soruları doğru yanıtlayarak "dünya şampiyonu" unvanını kazandı.

Yarışmaya 3022 öğrencinin katıldığı belirtilirken, Hamza Kerem Baysal'ın öğretmeni Feray Şentürk Uğur'un rehberliğinde hazırlandığı ifade edildi. Ayrıca, Hamza Kerem Baysal'ın Ocak ayındaki yarışmada da aynı başarıyı elde ettiği bilgisi paylaşıldı.

Caribou Matematik Yarışması, okul yılı boyunca altı kez düzenlenen uluslararası bir çevrimiçi matematik yarışmasıdır. Yarışma, 7 farklı yarışma düzeyinde gerçekleştiriliyor ve sorular İngilizce, Fransızca, Farsça, Mandarin Çincesi, Ukraynaca, Khmerce, Vietnamca ve Bahasa Melayu dillerinde sunuluyor.

Hamza Kerem Baysal'ın Türkiye'den yarışmaya katılan ve büyük başarı elde eden tek devlet okulu öğrencisi olması, okul ve Afyonkarahisar için büyük bir gurur kaynağı oldu.

Böylesine uluslararası bir yarışmada Türkiye'yi en iyi şekilde temsil eden Hamza Kerem Baysal'ı tebrik ediyor, başarısının devamını diliyoruz.

Hamza Kerem Baysal