Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor

TAKİP ET

Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) Türkiye'de deprem bilincini sağlamlaştırmak ve Zorunlu Deprem Sigortası yaygınlığını çoğaltmak hedefiyle düzenlediği 'Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor' yarışmasının yedincisi amacıyla başvurular başladı.

81 ilin AFAD İl Müdürlükleri’nin katılımına açık olarak düzenlenen "Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor" isimli yarışmaya başvurular 31 Aralık tarihine kadar devam edecek.

Yarışma kapsamında iller 31 Aralık 2022 tarihine kadar düzenledikleri ulusal bilinçlendirme kampanyaları, poliçe adetlerindeki artış ve ulaşılan sigortalılık seviyesi olmak üzere üç değişik kritere göre değerlendirilecek.

Türkiye’de Zorunlu Deprem Sigortalılık seviyesinı yüzde 100’e ulaştırmayı amaçladıklarını bildiren DASK Koordinatörü Erdal Turgut, geçtiğimiz sene 24 il başvurmuş ve çok güzel çalışmalar gerçekleştiğini belirterek, "Yerelde yürüttüğümüz bu çalışmaların da katkısıyla bugün ülkemizde Zorunlu Deprem Sigortalı konut adedi 10 milyonu aştı. Pek çok afet hayat sürdüğümüz bir devresinin sonrasında bu sene daha çok ilin katılımını bekliyoruz. AFAD’ların yürüteceği çalışmaları şuandan heyecanla bekliyoruz” dedi.