Seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim? 2018 Seçmen yeri kağıdı sorgulama!

TAKİP ET

24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde artık son gün

Seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim sorusu da bazı kişiler tarafından araştırılıyor. YSK'nın resmi internet sitesi üzerinden vatandaşlar seçmen kağıdı sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar. Peki YSK seçmen yeri kağıdı sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçmen kütüğünde kayıtlı her seçmen için seçmenin oy kullanacağı adresi, kaç numaralı sandıkta oy vereceği, sıra numaralarının olduğu ve genel bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı düzenlenmektedir.

 

Adreslere gönderilir ya da dağıtılır. Seçmenlerin oy kullanabilmeleri için de seçmen kütüğünde kayıtlı olması gerekiyor ve seçmen kütüğünde kayıtlı olan vatandaşlar, bağlı oldukları mahalle muhtarlıklarından da seçmen bilgi kağıtlarını alabilir.

 

SEÇMEN KAĞIDI SORGULAMA

Seçim günü seçmen sandığına giden vatandaşların yanlarında herhangi bir sebepten dolayı seçmen kağıtları yoksa (seçmen bilgi kağıdı, seçmen bilgi kartı) kimlik belgelerini göstererek oy kullanabilirler. Ancak kimlik belgelerinin resmi nitelik taşıması gerekiyor. Seçmenler, seçmen kütüğüne kayıtlı olup olmadıklarını da www.ysk.gov.tr/ adresinden sorgulayabilir