Sarı Kanarya'da İstifa Sinyalleri

TAKİP ET

Süper Lig'te şampiyonluk yarışının giderek kızışıyor

Sarı Kanarya’da İstifa Sinyalleri

Süper Lig’te şampiyonluk yarışının giderek kızışıyor. Haftalar ilerledikçe heyecanın arttığı lig maratonunda şampiyonluk planları yapan Fenerbahçe, deplasmanda Ankaragücü karşısında 2-1’lik mağlubiyetin şokunu yaşıyor. Liderlik koltuğundan uzaklaşmak istemeyen sarı lacivertlilerde bu şok yenilgi beraberinde istifa seslerini de getirdi. Alınan mağlubiyetin ardından tribünlerden yükselen “Yanal istifa” tezahüratlarına Fenerbahçe kulübü teknik direktörü Ersun Yanal da tepkisiz kalmadı. Yanal’ın durumu başkan ve yönetimle tartışıp gerekenin yapmak adına elini taşın altına sokacağı yönündeki ifadesi istifanın habercisi olarak nitelendiriliyor. Yenilginin sorumlusu olduğunu kabul eden Ersun Yanal, alınan mağlubiyet sonrası zorlu bir sürece girebilir. Zorlu bir sürecin içinde olduklarını ve kötü olduklarını kabul eden Ersun Yanal, bununla birlikte derbide çok farklı bir Fenerbahçe’nin sahada olacağının da teminatını verdi. Derbinin farklı atmosferi, farklı dinamikleri ve farklı bir havası olduğunu ileri süren Yanal, bugünle derbi gününün karıştırılmaması gerektiğini ekledi. Çemberin giderek daraldığı heyecan verici bu süreçte ilerleyen haftalarda Sarı Lacivertli ekibin akıbetinin ne olacağı merak konusu.

 

Alexander Sörloth’un Savunması Belli Oldu

Trabzonspor’un başarılı forveti Alexander Sörloth, geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği maçının son dakikalarında kırmızı kart görmüştü. Spor gündeminde yoğun tartışmalara neden olan bu olay sonrasında oyuncuya 2 maç ceza verilmişti. Alınan bu karar sonrasında Trabzon cephesinden karara itiraz edileceği belirtilmişti. Tahkim Kurulu Trabzonspor’un yapmış olduğu itirazı değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucunda PFDK tarafından verilmiş olan 2 maçlık ceza 1 maça indirildi. Tahkim Kurulu’nun kararı sonrasında Norveçli yıldız forvetin savunması gün yüzüne çıktı. Alexander Sörlöth, aldığı darbeler sonrasında can havliyle söz konusu hareketi yaptığını ve hakemi aldatmaya yönelik olarak kendini yere atmadığını belirtti. En son haberler spor gelişmelerinden bazıları bu şekilde. Şimdi ekonomiye dair gelişmelere yakından bakacağız.

 

BDDK Kredi Kartı Taksitini Düzenliyor

BDDK’nın almış olduğu karar sonucunda 1 Ocak 2021 tarihine dek Malatya ve Elazığ illerinde yerleşik üye iş mekanlarından yapılacak alışverişler için kredi kartı taksitlendirme süreleri iki kat artırılacak. Resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan karar doğrultusunda kredi vadeleri yeni kullandırılacak krediler veya yeniden yapılandırılacak krediler için yönetmelikte bulunan sürelere tabi olmadan ödemesiz dönemler de dahil edilerek bankalar tarafından belirlenecek.

 

2019 Yılında Cari Fazla Verildi

Aralık 2019’da cari işlemler hesabı 2 milyar 798 milyon dolar açık verirken 12 aylık cari fazla miktarı 1 milyar 674 milyon dolar oldu. TCMB tarafından yapılan açıklamaya göre Aralık 2019 dönemi için ödemeler dengesi verileri ortaya kondu. Son dakika ekonomi haberleri bu şekilde.

 

O Ses Türkiye’de Şampiyon Belli Oldu

Şimdi hızla değişen gündeme dair sıcak haberler ile devam edeceğiz. TV8’de yayınlanan O Ses Türkiye yarışmasında bu senenin şampiyonunun kim olacağı heyecanla bekleniyordu. Jürilerin ekibinden iddiali yarışmacıların performanslarını sergilediği programda finalistler Uygar Erdoğan ile Alkan Dalgakıran oldu. Bir sezon boyunca süren kıyasıya rekabet sonunda şampiyon Seda Sayan’ın takımındaki Alkan Dalgakıran oldu. 25 yaşındaki Alkan Dalgakıran aslen Yalovalı. Bursa’da eğitimini devam ettiren Dalgakıran aynı zamanda “Trafik” isimli bir müzik grubunun üyesi. Heyecan verici bir sezonun sonuna gelindiğinde şampiyonluk ipini Alkan Dalgakıran göğüslerken Seda Sayan da kendi takımında yarışan Dalgakıran’nın şampiyonluğu üzerine sevinç gözyaşlarına boğuldu.

 

Yarışmanın ikincisi olan Uygar Erdoğan Beyazıt Öztürk’ün takımında yarışıyordu. 1993’te Ankara’da doğan Erdoğan aslen Sivaslı. İkinci olan Uygar Erdoğan’ın bir de erkek kardeşi var.

 

Heyecan dolu yarışmada ilk elenen finalist Hadise’nin takımında yarışan Eyüp Sultan Aylar oldu. Yarışmacının elenmesi sırasında sahneye çıkan Hadise gözyaşlarına hakim olamadı.

 

O Ses Türkiye yarışmasında yarışmayı birinci olarak tamamlama ödülü 500.000 TL. Bu sezonun şampiyonu Alkan Dalgakıran’a 500 TL’lik para ödülünün verileceği belirtildi.

 

Tunceli'nin Pülümür İlçesinde Deprem

AFAD tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin gece 00.53 saatinde gerçekleştiği belirtildi. Pülümür merkezli depremin derinliği 6.99 km. Henüz yakın zamanda yaşanan Elazığ depreminin şokunu tam anlamıyla atlatamadığımız bu günlerde gelen bu deprem haberi halkı endişelendirecek nitelikte.

 

5 Bin Yıllık Eserler Türkiye'de

Türkiye'den İngiltere'ye kaçırılan tarihi milattan önce 3000 ila 2000 yıllarına dayanan üç parçalı Sidamara tipi lahit ve iki boğa tarafından çekilen kağnı heykeli Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın çalışmaları sonucu yeniden anavatanına geri getirildi. Geçmişte yurt dışına kaçırılmış olan iki kültür varlığı yapılan yoğun girişimler ile Türkiye'ye getirildi. Tarihi eserler Londra-İstanbul uçağı ile İstanbul'a getirildi. Özel şekilde paketlenen heykeller Londra uçağından hiç açılmadan alınıp İstanbul-Ankara uçağı ile Ankara'ya ulaştırıldı. Anavatanı Anadolu toprakları olan iki tarihi eserin yeniden ülkemiz coğrafyasına taşınmış olması tarihi ve kültürel açıdan sevinç duyulacak bir gelişme oldu.