Saray, Emekliden Kısarak Tasarrufa Gidiyor: Burcu Köksal'dan Çarpıcı Açıklamalar

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili, Av. Burcu Köksal, basın açıklamasında Saray'a yüklenerek emekliden kısmakla tasarruf sağlanıyor dedi

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili, Av. Burcu Köksal, 2024 yılı bütçesi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı. Köksal, Ak Parti'nin seçim vaatlerinin yeni bütçede yer almadığını belirtti. Hükümet tarafından çizilen bütçe planında vatandaşın adeta yok sayıldığını ifade eden Köksal, bütçede tasarruf sağlamanın yolunun emekliden kısmak olarak görüldüğünü ekledi.

Köksal'dan Vatandaş ve Emekli Eleştirisi

Köksal, parlamentoda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin sözden öteye geçmeyen vaatlerle ve anlamsız laflarla bir beş yıl daha kaybetmemesi gerektiğini vurguladı. Grup Başkanvekili, 2024 bütçesinde hükümetin seçim döneminde verdiği sözlerin bulunmadığını, buna karşılık Saray'ın emeklilerden tasarruf sağlamayı tercih ettiğini belirtti.

Bütçenin Detayları ve Köksal'ın eleştirileri

"Saray enflasyonun yükünü taşımazken, emekliye 5 bin lira vererek bütçede tasarruf sağlıyor," diyen Köksal, bütçenin 11,9 trilyonluk boyutuna dikkat çekti. Atatürk'ün 'Bütün ümidim gençliktedir,' dediği gençlere sadece 8,5 milyar lira, kadınların güçlenmesine ise 3,8 milyar lira ayırılmış. Köksal, bu planın kalkınma bütçesinde sanayi için de boş bir çerçeve çizdiğini belirtti.

Köksal ayrıca, "Türkiye artık anlamsız sözlere ve içi boş vaatlere bir beş yıl daha tahammül edemez." ifadelerini kullanarak, Türk sanayicinin yaşadığı kur şoku, artan döviz borcu, kaybettiği dünya pazarları ve yitirilen küresel rekabete karşı devletin desteğini görmek istediğini vurguladı.

burcu köksal CHP Afyon haber milletvekili