Sakarya Gölü'nde Maksimum Seviyeye Yaklaşılıyor: Başkan Yüce'den Açıklama

TAKİP ET

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin ümit verici bir şekilde yükseldiğini belirterek, göldeki maksimum seviyeye yaklaşıldığını duyurdu. Yüce, göldeki su seviyesinin uzun bir süre sonra 32.14 metreye ulaştığını açıkladı.

Başkan Yüce'nin Açıklamaları:

Başkan Yüce, Sapanca Gölü'ndeki su seviyesinin uzun bir süre düşüş gösterdikten sonra son dönemde bereketli yağışlarla hızla yükseldiğini ifade etti. 2023 yılı Mart ayında 31.36 metreye kadar düşen su seviyesinin, geçtiğimiz günlerde 32.14 metreye ulaştığını belirten Yüce, bu durumun geçmiş yıllarda görülen maksimum seviye olan 32.20 metreye yaklaşıldığını gösterdi.

Başkan Yüce, Sapanca Gölü'nün bölgenin en kıymetli doğal kaynağı olduğunu vurgulayarak, içme suyu ihtiyacını karşılayan bu kaynağın gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılması için tüm parametreleri dikkatlice takip ettiklerini söyledi. Ayrıca, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde göl çevresinde düzenlenen temizlik etkinliğine de değinen Yüce, doğanın tahribatına neden olan atıkları topladıklarını ve doğanın korunması için verdikleri önemli bir mesajı paylaştıklarını belirtti.

Başkan Yüce, göldeki su seviyesinin korunması, temizliği ve su kalitesinin artırılması için ekiplerin gece gündüz çalıştığını ifade ederek, bu çabaların Sapanca Gölü'nü Türkiye'nin en değerli içme suyu kaynaklarından biri yaptıklarını söyledi.