Sandıklı'da Sağlıklı Geleceğe İlk Adım: Akin Göleti Kaynaklı Su Arıtma Tesisi Faaliyete Geçiyor!

TAKİP ET

Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl'ün liderliğinde gerçekleştirilen önemli bir proje, ilçeye temiz ve güvenilir içme suyu sağlama hedefine doğru büyük bir adım atıyor. Akin Göleti kaynaklı su arıtma tesisi, dönemin bakanı, şu anki Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun gayretleri ve Dr. Mustafa Çöl'ün kararlı girişimleriyle kısa bir süre içinde hizmete girecek.

Modern Su Arıtma Süreci

Proje, bölgenin en büyük arıtma tesisi olma özelliği taşıyor ve suyun yolculuğu, Akin Göleti'nden dezenfekte odalarına uzanan modern bir süreci içeriyor. Akin Göleti'nden alınan su, dezenfekte odalarında %60 oranında oksijenlenerek ozon temas tanklarında birleştiriliyor. Hızlı ve yavaş karıştırıcı ünitelere geçen su, burada bekletilerek içerisindeki yabancı maddelerin çökmesi sağlanıyor.

Ardından filtre havuzlarına ulaşan su, filtre kumlarından süzülerek geri yıkama deposuna aktarılıyor. En son aşamada temiz su deposuna gelen su, laboratuvarda titiz testlerden geçirildikten sonra şehir şebekesine verilmeye hazır hale geliyor.

Başkan Çöl'ün Açıklamaları

Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, tamamlanan projenin bölge için taşıdığı önemi vurgulayarak, "Bu su arıtma tesisi, ilçemize temiz ve güvenilir içme suyu sağlama noktasında önemli bir adım. Halkımızın sağlığı ve çevrenin korunması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sandıklımıza söz verdiğimiz eserleri teker teker kazandırmanın mutluluğu ve gururunu duyuyoruz. Ben bu bağlamda bizlere destek olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Beklenen Hizmet

Arıtma tesisindeki arıtılan su tetkikleri tamamlandıktan sonra çok kısa bir süre içinde şehir şebekesine verilecek. Sandıklı, bu önemli tesisle daha temiz bir geleceğe adım atarken, projenin tamamlanmasıyla birlikte içme suyu kalitesinde gözle görülür bir iyileşme bekleniyor