Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Şanlıurfalı Sanayicilerle Buluştu: Şehrimizi Cazibe Merkezi Haline Getirdik

TAKİP ET

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Şanlıurfalı sanayicilerle bir araya gelerek 22 yıl içinde gerçekleştirilen gelişmeleri paylaştı.

Kacır, 5 organize sanayi bölgesi ve 29 bin istihdam ile Şanlıurfa'nın sanayideki gücünü artırdıklarını belirtti.

Şanlıurfa'nın Üretim Altyapısını Genişlettik

Bakan Kacır, planlı sanayileşme ve yatırım teşvikleriyle şehrin üretim altyapısını genişlettiklerini vurgulayarak, "OSB'lerimizde çarkların daha da güçlü dönmesi için 3 milyar lira kredi desteği sağladık. Şanlıurfa'yı bir cazibe merkezine dönüştürdük." dedi.

100 Milyar Liralık Yatırım ve 97 Bin İstihdam

Son 22 yılda düzenlenen 2 bin 200'den fazla yatırım teşvik belgesiyle Şanlıurfa'ya 100 milyar liralık bir yatırım kazandırdıklarını belirten Bakan Kacır, "Bu yatırımların sonucunda 97 binden fazla istihdamın önünü açtık. KOSGEB destekleriyle de Şanlıurfa'da 19 binden fazla KOBİ'ye 1,5 milyarın üzerinde destek sağladık." şeklinde konuştu.

Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi ile Finansman Desteği

Türkiye Deprem Sonrası Ekonomik Canlanma Projesi kapsamında Şanlıurfa'daki KOBİ'lere 36 ay vadeli, ilk 24 ayı geri ödemesiz olmak üzere 650 bin liraya kadar finansman desteği sunduklarını açıklayan Bakan Kacır, bu kapsamda 2 bin 206 işletmeye 584 milyon lira destek ödemesi yapıldığını belirtti. Şanlıurfa'nın ekonomik potansiyelinin daha da artacağını ifade etti.