SALAR'LI HASAN FİDAN'IN ORGANLARI 3 KİŞİYE UMUT OLDU

TAKİP ET

AFYONKARAHİSAR'da çalıştığı inşaatta yüksekten düşüp yaralanan, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen Hasan Fidan'ın (40) bağışlanan karaciğeri ve böbrekleri üç hastaya umut oldu.

AFYONKARAHİSAR'da önceki gün çalıştığı inşaatta yüksekten düşerek yaralanan Salar Kasabasından Hasan FİDAN 'ın tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. 40 yaşındaki Hasan Fidan'ın (40) bağışlanan karaciğeri ve böbrekleri 3 hastaya umut oldu.

Çalışmakta olduğu inşaatta Perşembe günü düşerek yaralanan Hasan Fidan, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Hasan Fidan'ın sabaha karşı beyin ölümü gerçekleşti ve Hasan Fidan'ın organlarının bağışlanması için aile ile görüşüldü.

 

Ailenin onay vermesi üzerine Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nden gelen 4 kişilik ekip, 4 saatlik operasyonla Hasan Fidan'ın karaciğeri ve böbreklerini aldı.



Organ naklinde Karaciğer Konya'da, böbreklerden biri Antalya'da, diğeri ise Isparta'da belirlenen hastalara nakledilmek üzere yola çıkartıldı