Şaban Öztürk yazdı ! Sosyal Medya Provokasyonu!

TAKİP ET

Şaban Öztürk'ün hafta başı köşe yazısı Sosyal Medya Provokasyonu olduç

Sosyal medya şirketleri, ABD’den sonra ilk hedef Türkiye’ye saldıracak...İhaleler çoktan dağıtıldı bile!.

Sosyal medya ilk başlarda  Amerikan imajı, Amerikan hayat tarzı, Amerikan küreselleşmesi ve en nihayetinde Amerikan hegemonyası için kullanılıyordu..

Demokrasi, ifade özgürlüğü, kitle duyarlılığı üzerinden pazarlanıyordu..

Sosyal medya şirketleri, dijital yatırımlar, bu amaçla olağanüstü beslendi, büyütüldü..Ekonomik olarak dev yapılara dönüştürüldü..

Hem teknoloji öncüleri hem de 

küresel ekonominin lokomotif yapıları haline getirildi..Küresel bir güç olarak ön plana çıkarıldı..

Sosyal medya şirketleri artık askeri müdahaleler yapıyor!.

Tam bu aşamada ABD yönetimi bu şirketleri “Hard Power”a dönüştürdü..Artık bu şirketler, ABD askeri ve diplomatik gücünden bile daha etkili siyasi müdahaleler, ülke içi istikrarsızlıklar, rejim değişiklikleri gibi projeler için kullanıma sokuluyor!..

Bu şirketler üzerinden ABD hegemonyası yeniden tesis ediliyor, ABD ordusunun ulaşamadığı ölçekte bir güç, dünyaya aktarılıyor, ABD çıkarlarına ayarlı doğrular ve yanlışlar dayatılıyor, buna göre zorlayıcı müdahaleler yapılıyor..

Birçok ülkede bu şirketler üzerinden kitle manipülasyonu, infiali uyandırılıyor, ABD ile uyumlu rejimler güçlendirilip uyumlu olmayan rejimler zayıflatılıyor, en sonunda da devriliyor.. İşte bunun için çalışmalar hem rejimler hem de siyasi liderler üzerine yoğunlaştırıldı..

Kaynakları olan, pazarları olan ama ABD şirketlerine kendini kapatan ülkelerle, siyasi, jeopolitik ve ekonomik olarak ABD çıkarlarına göre hareket etmeyen liderler için idam fermanları hazırlanıyor, infazlar yapılıyor..

Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan ve Lübnan’da gördüğümüz Kadife Devrimler bu projenin ilk örnekleridir.. Libya’da Kaddafi’yi devirme ve sonrasında Libya iç savaşı bunun en çirkin örneklerinden biridir..

Arap Baharı’nın kontrol altına alınıp yönetilmesi, ABD ve Batı’nın istediği gibi sonuçlandırılması, uygulanan en kapsamlı projelerden biriydi..

Türkiye’de Gezi olayları, 17-25 Aralık müdahaleleri ve son olarak 15 Temmuz saldırısı sosyal medya araçlarıyla yapılan küresel ölçekte müdahalelerin en vahşi örnekleridir..

***

O güç şimdi ABD’yi vuruyor: 

Dünyadaki rejim değişikliği projesini ABD’de deniyor.

İş o noktaya geldi ki; iktidarda kalmak için ABD yönetiminin onayı ve desteğini arayanlar artık bu şirketlerden iktidar satın alabileceklerini düşünüyor, bu yönde girişimlerde bulunuyor.. Bütün dünyada bunun çok sayıda örneğini gördük, yaşadık..

Ama sonunda o güç ABD’ye döndü, onu vurmaya başladı. Besledikleri şirketler, dünyadaki rejim değişikliğini ABD’de denemeye başladı..

Washington yönetimi, kendi beslediği iki silahla vuruluyor şimdi. Biri sosyal medya şirketleri diğeri de terör.. Onun için kurdukları iç cephede yerini 

alan yerli işbirlikçi vatan hainleri olayları nasıl manipüle ederse etsin, Başkanlığın sosyal medya şirketleriyle ilgili kararları sonuna kadar destekliyorum.. Abdülhamid Han Cennet mekan’ın başına gelenlerden biz dersimizi aldık..

Terör konusunu Cuma günkü yazıma bırakayım..

şaban öztürk köşe yazarı