Rusya Vizesi

TAKİP ET

İnsanlar farklı nedenlerden dolayı yurt dışına çıkabiliyor. Yurt dışında da hemen herkesin gittiği farklı ülkeler bulunuyor.

İnsanlar farklı nedenlerden dolayı yurt dışına çıkabiliyor. Yurt dışında da hemen herkesin gittiği farklı ülkeler bulunuyor.

 

Bunlar arasında son yılların en gözde ülkeleri arasında Rusya geliyor.  Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği dağıldıktan sonra tek başına yoluna devam eden Rusya son yıllarda yapılan yeni yatırımlar nedeni ile de son derece cazip bir hale gelmiş bulunuyor.

 

Ama bunun yanında başta Rusya metro istasyonu gibi çok sayıda yeri de merak eden insan bulunuyor ki bu durumda da Rusya vizesi sahip olunması gerekiyor. Ülke vize ile girilen ülkeler arasında yer alıyor.

 

Rusya vizesi farklı başlıklar altında toplanıyor ve ona göre de istenen evraklar değişiyor.  Temel vize türleri ise şunlar:

 

Rusya özel ziyaret vizesi

Rusya ticari vize

Rusya fuar vizesi

Rusya teknik vize

Rusya transit vize

Moskova özel vizesi

Rusya turistik vizesi

Rusya çalışma vizesi

Rusya öğrenci vizesi

Rusya işçi vizesi

Rusya şoför vizesi

Rus vizesi

Rusya eğitim vizesi

Rusya humaniter vize

Üstte belirtilen vizeler

 

Tek girişli

2 girişi

Çok girişi olabiliyor

Ayrıca süreleri açısından ele alındığında ise

 

1 aylık

3 aylık

1 yıllık vizeler olabilme durumu mevcut

 

Yani Rusya’ya vize almak deyip geçmemeli. Kendi içinde çok ciddi ayırımları ve detayları olan bir vize türü o yüzden bu vizeyi almak isteyenlerin önceden üstte belirtilen kriterleri çok net bir biçimde belirlemesi gerekiyor. Bu vizenin alınması için doğrudan Rusya konsolosluğuna başvuru yapılabileceği gibi bu alanda çalışan firmalar aracılığı ile onlara gerekli bilgileri vererek bu işlemleri halledebilmek mümkün.

 

Tercih tamamen size kalmış olmakla beraber her iki durumda da kişinin kendisi tarafından hazırlanması gereken evraklar var ve bunlardan bazıları şunlar:

 

Biyometrik fotoğraf ( yeni tarihli)

Konaklama belgesi

Ulaşım bilgileri

Bilgi formu

Rusya yetkililerinin istediği özellikte olan pasaport

Voucher belgesi

Garanti mektubu

 

Bu belgeleri teslim edenler herhangi bir sorun olmaz ise bu vizeyi alarak hangi amaçla Rusya’ya gidiyor ise gidebiliyorlar.

 

Rakamlara bakıldığında ise üstte yer alan parametrelere göre rakamlar farklılıklar arz ediyor.

 

https://www.rustur.net/