Rusya - Ukrayna savaşı sona mı eriyor?

TAKİP ET

Son dakika haberine göre, Ukrayna'dan Barış Anlaşması açıklaması geldi. Ukrayna'nın şartı, Rus askerleri çekilirse referanduma gideceğiz

İstanbul'daki barış görüşmelerine katılan Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, müzakerelerin ardından iyimser olduğunu belirttti. Açıklamada Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi durumunda Rusya ile barış anlaşmasını ulusal referanduma götüreceğiz açıklamasında bulundu.

Rusya ve Ukrayna müzakere heyetleri 29 Mart 2022 tarihinde İstanbul'da bir araya gelmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'daki Rusya-Ukrayna müzakerelerine ilişkin, "Müzakerelerin başlamasından bu yana en anlamlı ilerleme kaydedildi" açıklamasını yapmıştı. Rusya ve Ukrayna heyetlerinden yapılan ilk açıklamalarda da "bazı konularda uzlaşıldığı" bilgisi verilmişti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, bugün yaptığı açıklamada, Rusya'nın askerlerini 23 Şubat'taki pozisyonuna çekmesi durumunda Rusya ile barış anlaşmasını ulusal referanduma götüreceğiz değerlendirmesinde bulundu. Podolyak, "İstanbul'da Rusya ile yapılan müzakerelerin ardından iyimserim" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy ise, "Ukrayna ile  yapılan görüşmeler olumlu geçti. Ukrayna tarafından onların pozisyonunu oluşturan önerileri Devlet Başkanı'na sunacağız" diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya-Ukrayna müzakere heyetleri İstanbul'da bir araya gelmesi sonrası her görüşmede taraflar arasında yakınlaşmanın arttığını bugün memnuniyetle görüyoruz demişti.

Rusya Ukrayna savaş