Rektör Karakaş tebrik etti

TAKİP ET

Rektör Karakaş, 'Devlet Resim ve Heykel Yarışması'nda Başarı Elde Eden Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanlarını Tebrik Etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından, Türk sanatçılarının son yapıtlarini bir arada sergilemek, sanat ortamına yeni yapıtlar kazandırmak, buna bağlı olarak sanatçıların verimini çoğaltmak hedefiyle bu sene 75.si düzenlenen “Devlet Resim ve Heykel Yarışması”nda Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesinden 3 öğretim elemanı başarı mükafatı elde ederken, 1 öğretim elemanı da sergileme mükafatına layık görüldü.

Dünyanın en uzun soluklu sanat yarışması olma özelliği taşıyan Devlet Resim ve Heykel Yarışması’nda Seramik Bölümü Öğretim Görevlisi Hasan Şahbaz “Alegorik Figür”, Öğretim Görevlisi Salih Veysel Özel “Kil Tablet” isimli yapıtlari ile Seramik Dalında “BAŞARI” mükafatına layık görüldüler.

Resim dalında ise Resim Bölümü Araştırma Görevlisi Yasemin Kaplan “Kendimle Bir Gün II” isimli eseri ile “BAŞARI” mükafatı, Araştırma Görevlisi Emre Çalış da “Kurgu Manzaralar: Habitat” isimli eseri ile “SERGİLEME” mükafatı elde ettiler.

 Rektör Karakaş başarılı öğretim elemanlarını kabul etti

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, mühim bir başarıya imza atan öğretim elemanlarını makamında kabul ederek, elde etmiş oldukları toplu başarıdan ötürü üniversite olarak gururlandıklarını belirterek, öğretim elemanlarını ayrı ayrı kutlama etti ve başarılarının devamını diledi. Karakaş, AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Rektör Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun’un da hazır olduğu ziyarette ilaveten öğretim elemanlarına armağan takdiminde bulundu.