Rektör Karakaş, ödülle dönen İHA takımları ile buluştu

TAKİP ET

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Karakaş, TEKNOFEST'ten Ödülle Dönen İHA Takımlarıyla Bir Araya Geldi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, TEKNOFEST’e katılarak AKÜ’yü temsil eden ve ödülle dönen ZAFER, K.A.O.S.  ve AKUFLYTECH grupları ile bir toplantı yaptı.

Rektörlük toplantı salonunda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Peker,  Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün, Zafer Takımı Akademik Sorumlusu Öğr. Gör Hasan Akkoç ve K.A.O.S. Takım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tolga Özer ile grup kaptanları ve üyeleri katıldı.

“Takımlarımız yarışlarda mühim deneyler edindi”

Toplantıda bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Karakaş, her üç grupın da çalışmalarının neticesini aldıklarını belirterek, emek verildiğinde başarının yaklaştığını kaydetti. Karakaş, “Çalışmalarınızın neticesini aldınız; inşallah bundan sonra daha büyük başarılar ile dönersiniz. Çalışınca oluyor, emek meydana konunca bir netice karşımıza çıkıyor. Sizler bunun canlı ispatlarısınız” dedi. Karakaş, sürecin yönetilmesinden neticelanmasına kadar pek çok bireyin emek verdiğini belirterek, “Bu süreçte emeği geride bıraktığımız Ertuğrul, Hasan ve Tolga hocalara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar da her türlü gayreti gösterdiler, sizlere destek oldular ve her türlü sorununuzda yanınızda oldular. Bu süreçte bilhassa finansman sağlanması ve organizasyonun sıhhatli bir şekilde yürümesinde Murat Peker hocamın da emeği var. Kendisine de üniversitem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. AKÜ idaresi olarak grupların yanısıra olduklarını ve bu konuda kentte bir farkındalık yaratmak adına çaba gösterdiklerini izah eden Karakaş, şu şekilde konuştu:

“Bizler de önünüzü açmaya, her türlü desteği vermeye ve bilhassa kentte bir farkındalık yaratmaya gayret ettik. Genellikle Üniversite Danışma Kurulunda TEKNOFEST yarışmalarını resmi bir gündem yaptık. Kurul toplantısında Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanı ve diğer Danışma Kurulu üyelerimiz de bu konuyu sahiplendiler. Danışma Kurulu üyeleri destek olacaklarını taahhüt ettiler ve bunu yerine getirdiler. Sonucunda da sizler 2 kupayla geldiniz. Bundan sonra inşallah daha iyi dereceler bekliyoruz. Destek olmaya devam edeceğiz. Farkındalığı daha da sağlamlaştırmak adına diğer tüm gruplar ve sizlerle eş güdümlü sponsorlarımızın katılacağı diğer bir toplantıda bir araya geleceğiz. Bu işler ismim ismim oluyor. Bir anda her şey kusursuz olmuyor. Emek meydana koymak gerekiyor. Deney edinmek gerekiyor. Sahaya çıkıyorsunuz ve detaylı deneyleriniz oluyor. Yarışlardan yeni şeyler öğrenerek ve deney edinerek döndünüz. Diğer grupları gördünüz, kusurları teşhis etme imkanınız oldu. Farklı yaklaşımlarla karşı karşıya kalmış oldunuz. Yarışmalara devlet büyükleri geldi ki bu sizin amacıyla paha biçilmez bir deneyim oldu. Hem atölye süreçleri hem de yarış süreci sizler amacıyla paha biçilmez bir deneyim oldu.”

2022 TEKNOFEST’te amaç daha iyi dereceler

Toplantıda Havacılık ve RC Araç Topluluğu Danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ertuğrul Ergün ise 4 sene evvelce kurulan yeni bir topluluk olduklarını, çalışma süreçlerinde bir salgın süreci geçirdiklerini belirtti. Ergün, “İlk başta topluluk olarak Türk Hava Kurumunun ahşaptan maket uçaklarını yaparak başladık. Başlangıçta bir farkındalık meydana getirmek adına bu tür başlamıştık. Geçen sene yarışmaya tek grupla katıldık ve 35. olduk. Bu sene ise 3 grupla katıldık. 2 grupımız mansiyon mükafatı aldı. Bir grupımız ise ufak bir farkla kaçırdı. Dumlupınar Bilim ve Sanat Merkezi Atölyesi bünyesindeki Robilsa grupı 2 senedir bizim atölyemizde çalışıyor ki onlar da 2 senedir liseler kategorisinde Türkiye ikincisi oldular. Takımlarımız istikbal sene amacıyla de büyük oranda aynı öğrencilerimizden oluşacak, bu sayede yarışmalara daha etkili ve verimli bir şekilde hazırlanacağımızı söyleyebilirim” diye konuştu.

Zafer Takımı Akademik Sorumlusu Öğr. Gör Hasan Akkoç ise konuşmasında TEKNOFEST’e katılımın yalnızca İHA ya da elektromobil kategorilerinden ibaret olmadığını belirterek, “Farklı değişik toplam 35 adet yarış var. Biz daha çok grup ile katılım gösterirsek daha çok başarı elde edebiliriz diye düşünüyorum” dedi.

K.A.O.S. Takım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Tolga Özer ise gruplara yeni öğrencilerin katılımı ve TEKNOFEST yarışmaları ile farkındalık oluşturulması adına yeni öğrencilere yönelik oryantasyon toplantılarında bilgilendirmeler yapıldığını belirtti.

Toplantı grup üyelerinin kendilerini tanıtması ve anı fotoğrafı çekimi ile son buldu.