Recep Tayyip Erdoğan: Her alanda varız, var olacağız

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, savunma endüstri de dışa bağımlılığı yüzde 80'den yüzde 20'lere düşürdüklerini belirterek, "Her alanda varız, var olacağız" dedi.

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde IDEF'21 15'inci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı açılışı gerçekleştirildi.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fuara katılımın sayı ve kalite olarak sıksık yükselmesi ülkemiz savunma endüstriinin de başarısının ifadesi olduğunu söyledi.

"Biz katiyen savunma endüstrii konusu ile ilgiliki münasebetleri sıradan bir ticari temas olarak görmedik görmüyoruz" diyen Erdoğan, "Dünyada ve bölgemizde itimat ikliminin tesisinin savunma endüstriinde adil bir denge kurulmasına bağlı olduğunu düşünüyoruz. NATO'nun önde gelen delegesi olarak milli savunma endüstrimizi geliştirdikçe bölge ve dünya barışına vereceğimiz katkının artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

"HER ALANDA VARIZ, VAR OLACAĞIZ"

Savunma Sanayi'de dışa bağımlılığı yüzde 80'den yüzde 20 oranına indirmeyi başardıklarını bildiren Erdoğan, "Türkiye, son 19 senede başka pek çok alan gibi savunma endüstriinde de resmen bir devrim gerçekleştirmiştir. Dışa bağımlılığı azaltmak hedefiyle çıktığımız bu yolda çok iyi bir noktaya geldik. Kendi ihtiyaçlarımızı hızla karşılayacak adımları atmaya mecbur kaldık. Hem kendi sınırlarımızı itimatilir duruma getirmek hem sınırötesi hareketlarla bölgemizde emniyet kuşağı meydana getirmek amacıyla kullandık. Geleceğin araçlarına, ürünlerine yatırım yapıyoruz. Yapay zeka esaslı kara, hava ve deniz araçları konusu ile ilgili iddialı projeler yürütüyoruz. Sürü 'lar, insansız deniz araçları, muhabere uçakları, lazer silahları, uydu sistemleri gibi her alanda varız, varolacağız" dedi.

Erdoğan, "Türkiye şayet bir yerde bayrak gösteriyorsa tek gayesi orada itimatilirği sağlamaktır" dedi. Erdoğan daha sonra katılımcılarla eş güdümlü fuarın kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi.