Recep Bozkurt'tan Gaziler Günü Mesajı

TAKİP ET

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt Gaziler Günü Mesajı yayımladı

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazi” unvanının verildiği günün yıl dönümünü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.  

Tarihin hemen her devrinde devleti ve milletinin bekası uğrunda gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şeref timsali gazilerimiz bizlere şanlı tarihimizin birer emanetleridir.Bu gün, kahraman gazilerimize vefa duygularımızı ifade etmek için önemli bir fırsattır. Şehitlik ve Gazilik, milletimiz için şereflerin en yücesidir. Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın aziz milletimiz için vatan haline dönüşmesi, şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadele ile gerçekleşmiştir. Var olduğu günden bu yana, vatanını ve değerlerini canından aziz bilmiş, varlığına yönelen tehditlere karşı her türlü güçlüğe göğüs gererek, omuz omuza mücadele etmeyi ilke edinmiş bir milletin mensupları olarak, şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.

 

Mukaddes vatanımız için terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.