Recep Bozkurt Keşkek Evi hakkında açıklama yaptı

TAKİP ET

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt Keşkek Evi hakkında açıklama yaptı

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Liderliğinde, Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun himmetleri ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimizin takviyeleri ile Ak Parti hükümetlerimiz ve Ak Partili Belediyemizce Şuhut’umuza eğitim, sağlık, tarım, hayvancılık, kültür, çevre, orman, su, ağaçlandırma, ulaştırma gibi bir çok alanda ve belediyecilik hizmetlerinde milyonlarca liralık görkemli yatırımlar yapılmış ve yapılmaya da devam edilmektedir. İktidar oldukları dönemlerde hiçbir hizmet üretemeyen kifayetsiz muhteris zihniyetin temsilcileri Şuhut’a olan tahammülsüzlüklerini bir kez daha göstermişler. Bilgi sahibi olmadan düşünce sahibi olmayı bağımlılık edinen bu hizmet muhalifleri tekrar baltayı taşa vurmuş. Yaptığımız her hayırlı hizmete balçık atan, dedikodu üreten, yalan söyleyen, ifitira atan malum zihniyet, Şuhut Meydanı’na yapmış bulunduğumuz Saat Kulesi ile alakalı da iftira atmıştı. Şimdi ise arsasını Belediyemizin tahsis ettiği alana oluşturulan Şuhut Keşkek Evi ile alakalı Aziz Milletimize yalan, yalnış, artniyetli, provakasyon maksatlı bulunduğu aşikar olan açıklamalar ve paylaşımlar yapmaktadırlar.
Şuhut Keşkek Evi’nin yapım Maliyeti; 1.218.287₺ + KDV’dir.

İddia edildiği gibi 12 Milyon Lira değildir!!!

Bu mevzu ile alakalı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz, Önceki Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’da TBMM Genel Kurulunda bu yalan ifadelere şu şekilde yanıt verdi:

“CHP Afyonkarahisar Milletvekili Şuhut’taki Keşkek Evi’nin 12 milyon TL’ye mal bulunduğunu ifade etti, ben bunun hatalı bulunduğunu belirtmek istiyorum;

Şuhut Keşkek Evi amacıyla şu ana kadar 1 milyon 218 bin 287 TL, artı KDV harcanmıştır.

Burası, çok maksatlı bir keşkek evi, aslında çok ufak bir maliyete mal oldu.

Evvela şunu ifade edeyim: Şuhut keşkeği hakikaten tüm Türkiye’ce ünlü bir keşkektir; coğrafi işareti vardır, hem de Evliya Çelebi’nin “Seyahatname ”sinde methedilmiştir.

Bu bina, 2 katlı bir bina ve 626 metrekare kapalı alana sahip bir binadır.

Bunun 4 adet büyük maksadı vardır:

Birincisi: Orada Büyük Taarruz Karargâhı, Atatürk Evi var, o bölgeye gelen insanlara hizmet ediyor zira bizim ninelerimiz bundan tam doksan dokuz sene evvelce kahraman askerlerimize orada keşkek ikram etmiş. Hem de biz orada harap vaziyetteki Büyük Taarruz Karargâhı’nı görkemli bir tesis hâline getirdik.

İkincisi: Keşkek evi aynı zamanda, mezarlığa ve şehitliğe yakın, taziye amacıyla kullanılacak.

Üçüncüsü: Biz Şuhut’ta bayan kültürevleri ve bayan kooperatifleri kurduk, bu tesisler ile ilçemizdeki bayan istihdamını arttırıyoruz.

Dördüncüsü de: Şuhut, hayvancılık ve ziraatla meşgul oluyor. Özellikle, orada mamullerini tanıtma imkânı, ekonomik bir destek sağlıyoruz, bu maksatla yapıldı.”