Ray Armatürler ile Her Türlü Aydınlatma; LED Ray Spot Uygulamaları

TAKİP ET

Günümüzde teknolojinin büyümesi ve ilerlemesi ile birlikte aydınlatma cihazları da büyümüş ve farklı uygulamalarda ve farklı mekanlarda iç mimaride önemli rol oynayan modern LED ışıkları görüyoruz.

Günümüzde teknolojinin büyümesi ve ilerlemesi ile birlikte aydınlatma cihazları da büyümüş ve farklı uygulamalarda ve farklı mekanlarda iç mimaride önemli rol oynayan modern LED ışıkları görüyoruz.

Geçmişte sadece belirli aydınlatmalarda kullanılan, ancak günümüzde LED teknolojisinin yardımıyla birçok aydınlatma modelinde kullanılabilen ışıklardan biri LED ray armatürdür. Bir  ray armatür kullanmak isteyen birçok kişi için, aydınlatma pazarındaki çok çeşitli ürünler arasından ışığın türünü ve beraberindeki aksesuarları seçmek zor olabilir. Bu yazıda, ray armatürleri kullanarak farklı aydınlatma yöntemlerini inceleyeceğiz.

İlk olarak, ray armatürler tarafından oluşturulabilecek farklı aydınlatma modellerine bakalım.

 Ray Armatürle Duvar Yıkama Aydınlatması

Ray armatürün, ışığı duvarda parlayacak şekilde takın, böylece duvarı zemine bağlantı noktasına kadar aydınlatır. Bu yöntemi uygulamak için, tavan yüksekliği 280 cm veya daha azsa, rayı duvardan yaklaşık 60 ila 90 cm mesafede monte edin. Çatı 280 cm'den (280 ila 330 cm) fazlaysa, rayı duvarın 90 ila 120 santimetre mesafesine takın.

Ray Armatürle Duvar Otlatma Duvar Aydınlatması

Bu yöntemin önceki yönteme göre yürütücü farkı, rayların duvar yüzeyine monte edilme mesafesindedir, bu yöntemde bu mesafe maksimum 30 cm'dir. Bu düşük mesafenin sonucu, dokulara ve gölgelere daha fazla vurgu yapılmasıdır ve pürüzlü yüzeyler için uygundur.

 Ray Armatürle Accent Aydınlatma

Bu tür bir aydınlatma, bir nesneye vurgu ve dikkat oluşturulmasına izin verir. Vurgu aydınlatması için, eserin merkezinin (resim, heykel veya aydınlatmak istediğiniz her neyse) tavana olan yüksekliğini ölçmeniz gerekir. Raylar ve duvar arasındaki mesafeyi elde etmek için bunu 0,55 ile çarpın. Gözünüzü kamaştıracak bir nesneyi aydınlatmak istiyorsanız, rayı duvardan maksimum bir metre uzağa yerleştirin.

Ray ışığını kullanmamızın ana nedenlerine bakalım:

1. Ray armatürü farklı kurulum biçimlerini destekler. Ray armatürü zemine, tavana ve duvara monte edebilirsiniz.

2-Kolay kurulum, zahmetsiz ve düzenli LED ray lambaları

3- 360 derece dönüş ile her yöne dönebilme ve ışık yansıtabilme

Dekoratif ve Vurgulu Aydınlatma için 4 En İyi Seçim

Artık ray armatürlerinin bazı avantajlarını öğrendiğimize göre, farklı alanlardaki farklı ray lambalarına bir göz atalım.

Ray Işıkları ile Ev ve Konut Aydınlatması

Ray lambası fonksiyonları konut alanlarında bol miktarda bulunur ve ray armatürü mutfak tezgahının üzerine sürekli bir çizgi olarak yerleştirebilirsiniz. Veya mutfağa L şeklinde monte  ederek,  dolaplardaki yerel aydınlatmaya ek olarak, mutfakta genel aydınlatma sağlayabilirsiniz. Yaşam alanlarında ve yatak odalarında, kontrast oluşturarak dekoratif unsurları da vurgulayabilirsiniz.

Ray Işıklarını Kullanarak Mağaza ve Ticari Alan Aydınlatması

Ray lambaları bugün mağazada yaygın olarak kullanılmaktadır. Ray armatürlerin en önemli özelliği, aydınlatmayı vurgulama ve yerelleştirme ve istenen öğeyi vurgulama olasılığıdır. Bu özellik, modern mağazaların iç aydınlatma tasarımlarında ray armatürlerin kullanımını bir zorunluluk olarak görmelerini sağlamıştır.

Ayrıca ticari bir mekanın aydınlatma tasarımının en önemli parçalarından biri olan mağaza vitrin aydınlatması, müşterinin dikkatini çekmede en önemli faktör olarak ray ışıklarını kullanmaktadır.

Ray Işıkları Yardımıyla Ofis Alanlarının Aydınlatılması

Kurumsal girişler ve ofis alanları mimarlar ve aydınlatma tasarımcıları için her zaman önemli noktalar olmuştur. Bu alanlar, müşterinin şirketin çevresiyle karşılaştığı ilk alanlardır ve büyük bir etkiye sahiptir. Ray armatürleri, giriş panosunu, şirket logosunu, mekanın ek aydınlatmasını veya ofis içindeki dekoratif ışığı aydınlatmak için kullanılabilir, bu da kullanıcılara iyi ve olumlu bir his vermede büyük rol oynar.

LED ray armatürü modern, şık ve çok yönlü bir ışıktır ve farklı aydınlatma modelleri uygulamak ve mekanda daha çekici yaratmak için iç mekanların aydınlatılmasında mimar ve tasarımcının ellerini açabilir. Ray armatürleri satın almak istiyorsanız, kaliteli malzemelerle birlikte geçerli ve koşulsuz bir garanti sağlaması gereken bir marka ray lambası satın aldığınızdan emin olun.