Ramazan ne zaman başlıyor? İlk sahur ve iftar ne zaman?

TAKİP ET

Ramazan ayına az bir zaman kala oruç ve iftar hakkında sorulan soruların sayısı artmaya başladı. 2022 Ramazan takvimi nisan ayına kısa bir zaman kala en çok araştırılan konuların başında yer alıyor.

11 ayın sultanı Bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan ayı 2022 Nisanın ilk haftasında idrak edilmeye başlanacak. Ramazan hazırlığına başlayan vatandaşlar, Diyanet Başkanlığının yayımladığı takvimi ve ilk oruç tarihini öğrenmeye çalışıyor. İşte Ramazanın 1. gününe dair merak edilen sorular?

Ramazan ayı, bereketin, bolluğun ve paylaşımların en çok yaşandığı, yılın en mübarek ayı olarak bilinmektedir. Ramazana ve ilk oruca dair sorular Berat Kandili'nden sonra gündeme geldi. 11 ayın sultanı olan rahmet ve mağfiret ayı Ramazan'daki oruç, İslam’ın beş şartından biridir. Oruç, her Müslümanın yerine getirmesi gereken önemli bir ibadet olarak dini kaynaklarda yer alıyor. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı İslam dünyasında bu sene de oruçlar ve ibadetler ile idrak edilecek. İslam’ın beş şartından biri olan ve müminleri kötülüklerden arındırıp manevi anlamda temizleyen Ramazan bu yıl 2 Nisan Cumartesi günü tarihinde başlayacak.

RAMAZANIN 1. GÜNÜ NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan takvime göre Ramazan ayı 2 Nisan 2022 Cumartesi günü başlayacak. 1 Nisan 2022 Cuma gecesi ilk sahur yapılacak. Ramazan ayı içerisinde yer alan Kadir Gecesi ise 27 Nisan tarihinde idrak edilecek.

Ramazan'ın son günü olan arife günü 1 Mayıs tarihinde olacak. Ramazan Bayramı’nın ilk günü 2 Mayıs, son günü ise 4 Mayıs olarak gerçekleşecek.

2022 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ NELERDİR?
Ramazan Bayramı 1. Gün: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. Gün: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. Gün: 4 Mayıs Çarşamba

ramazan ne zaman başlıyor ramazan ne zaman başlıyor 2022 ramazan ne zaman başlıyor ilk sahur ramazan ne zaman başlıyor 2022 imsakiye ramazan ne zaman başlıyor 2021