Ptt hesaplara 650 TL yatırmaya başladı

TAKİP ET

Hesaplara 650 TL para yatıyor. Eşi vefat eden bayanlara 2 ayda bir destek sağlanıyor. Bu hakka sahip olan bayanların müracaat yapmaları durumunda 2 ayda bir hesaplarına 650 TL yatıyor. Paralar PTT üzerinden ya da ATM'lerden çekiliyor.  Peki, dul aylığı müracaatı nasıl yapılır? Dul maaşı hangi hallerde kesilir?

Başvuruda bulunan ve eşi vefat etmiş bayanlara 2 ayda bir 650 TL ödeme yapılıyor. Paralar PTT’den ya da ATM’lerden çekilebiliyor. Eşi ölen bayanların mağduriyet yaşamaması amacıyla devlet aracılığıyla destek sağlanıyor. Hiçbir sosyal güvenliği olmayan bayanlar amacıyla de devlet yardım yapılıyor. İlgili vakıflar aracılığı ile bayanlara para ve sosyal destek yardımı sağlanıyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?
Para PTT şubelerinden alınıyor. Sosyal Yardım Kartı’yla ATM’lerden çekim yapılabiliyor. Fakat kolluk kuvvetleri virüsle mücadele kapsamında bu ödemeyi evlere getiriyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIYOR?
Eşi vefat etmiş bayan vatandaşlar resmi ikametgahlarının bulunduğu il/ilçe sınırları içersinde tespit edilen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı’na (kaymakamlık içersinde oluyor) müracaat yapınca işlem başlıyor. Başvuruda nüfus cüzdanı dışında rastgele bir belge istenmiyor.

Kocası ölen bayanlar, talep ederlerse muhtaçlık halleri inceleniyor. Kadın muhtaç olarak tespit edilirse, sivil toplum kuruluşları, Belediyeler ve kaymakamlıklara, sosyal yardımlardan yararlanabilmek amacıyla müracaatta bulunabiliyorlar.

Eşi vefat eden bayanlar çalışmıyor ve herhangi bir güvenliği bulunmuyor olsa bile devlet aracılığıyla belli bir oran ödeme yapılıyor. Dul maaşı iki ayda bir 650 TL olarak ödeniyor. Kocası ölen bayanlar, eşlerinin son çalışmış bulunduğu kuruluşun doldurması gereken prim gün adedi yeterli ise ölüm aylığı hakkı kazanıyor. Sigorta, ölen kocanın emekli olması durumunda, kocasının emekli maaşının bir bölümünü dul maaşı olarak da verebiliyor.
 
İKİ MAAŞ ALMA HAKKI
Eşi vefat eden bayan, ölen babasının da emekli aylığını alabiliyor. Buradaki mühim nokta, ölen koca ve ölen babanın bağlı oldukları sigortaların değişik olması.

DUL MAAŞI NİÇİN KESİLİR?
Dul maaşı alan bayanın maaşı tekrardan evlenmesi durumunda kesiliyor. Hem de dul maaşı alınabilmesi amacıyla bireyin çalışmıyor olması gerekiyor.

dul aylığı ne kadar dul aylığı şartları dul aylığı sorgulama dul aylığı başvurusu dul aylığı nedir