Prof. Dr. Ahmet Karaarslan kimdir, kaç yaşında, nereli?

TAKİP ET

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Karaarslan 2021 Roket Yarışması kapsamında tasarladıkları roket ile FENİKS Roket Takımı olarak Kritik Tasarım aşamasında 3. sırada yer alarak finale katılmaya hak kazanmasıyla öne çıkan konulardan oldu. Peki, Prof. Dr. Ahmet Karaarslan kimdir, kaç yaşında, nereli?

PROF.DR. AHMET KARAARSLAN KİMDİR?

2002 yılında Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. 2002 yılında lisans eğitimini tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.

2005 ve 2011 yıllarında Gazi Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalı’ nda Yüksek Lisans ve Doktora eğitimini tamamladı.
2006-2012 yıllarında Gazi Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2012-2014 yılları arasında Yardımcı Doçent, 2014-2016 yılları arasında Doçent olarak Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çalıştı

2013 yılında Wisconsin Üniversitesi, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü' nde (Madison, ABD) misafir akademisyen olarak çalıştı.

2016 yılında Münih Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü'  nde Araştırmacı olarak görev aldı.

2016 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Enerji Sistemleri Bölümü’nde Doçent, 2019 yılından bu yana Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde Profesör olarak çalışmakta ve aynı bölümde Bölüm Başkanı olarak görev yapmaktadır.

Prof. Dr. Ahmet Karaarslan, 2022-2023 yılı Cumhurbaşkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Özel İhtisas Komisyonları 12. Kalkınma Planı Çalışma Grubu üyesi olarak, 2019 yılından beri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge, Tasarım Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Ar-Ge Merkezleri Komisyon Üyesi olarak, 2018 yılından beri Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı' nda Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon Destek Programı bünyesinde Komisyon üyesi olarak ve Ulusal Ajans Mesleki Eğitim Komisyonunda Bağımsız Dış Uzman olarak bir çok kurumda görevler almıştır.

Araştırma alanları; güç elektroniği, yenilenebilir enerji sistemleri, elektrik makineleri, savunma sistemleri, enerji dönüşüm sistemlerini kapsamaktadır. Ulusal ve uluslararası projeleri, patent, kitap ve 100’ den fazla bilimsel yayını bulunmaktadır. Savunma Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Sistemleri alanında birçok kuruma akademik destek veren Prof. Dr. Ahmet KARAARSLAN Afyonkarahisar doğumlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

prof dr ahmet karaaslan kimdir ahmet karaarslan afyonkarahisar