Porselen Laminalar Ne Zaman Tercih Edilir

TAKİP ET

Ön dişlere uygulanan ve çok ince porselenler olma özelliği taşıyan laminalar, fiziksel yapılarının güçlendirilmesi sonucunda oldukça ince bir görünüm kazanmıştır.

Diş hekimliğinde uygulanan konservatif bir yaklaşım olan porselen laminalar, restrotatif bir işlem olarak, doku hasarını ve kaybını minimize eder. Porselen laminalar, dişe az miktarda ya hiç aşındırma olmaksızın uygulanırlar.

Dişlere özel yapışkan malzemelerle uygulanan porselen laminaların renk geçirgenliklerinin son derece yüksek olması, işlemden estetik açıdan harika sonuçlar elde edilmesini sağlar.

Bu yönüyle porsenel laminalar, restrotatif seçenekler arasında yer alırlar. İşlem esnasında hassas tekniklerin kullanılması, ince olan laminaların gerek dişlerle gerekse de çevre dokularla en iyi şekilde uyum sergilemesine olanak tanır.

Lamina uygulama esnasında dişlere pek fazla müdahale edilmez. Öyleki bazen hiçbir müdahaleye gerek bile kalmaz. Yalnızca diş ölçüleri alınır ve dişler laboratuar ortamında hazırlanırlar.

Hazırlanmış porselen laminalar, genelde 0,5 ile 0,7mm kalınlığa sahiptir. Bu işlemin konservatif tedavi seçenekleri arasında yer almasının nedeni, dişlere sadece ön yüzeylerde küçük preparasyon yapılmasıdır.

Işık iletkenliği, laminaların doğal dişlerle benzer reaksiyonlar göstermesini sağlar. Bu işlemle hastanın ağzına estetik bir form vermek için uzun saatler harcamak gerekmez. Dişin küçültülmemesi / kesilmemesi işlemin bir diğer avantajıdır.

Porselen Laminalar Ne Zaman Tercih Edilir?

Porselen laminalar, oldukça estetik bir çözümdür. Bu çözüm yolu ile diş aralıkları giderilir yani diş arasındaki boşluklar doldurulur.

Dişlerinin renginden memnun olmayan ve dişlerini beyazlatmak isteyen kişiler de diş beyazlatma işlemlerinden istedikleri sonucu alamadıklarında porselen laminalara bir şans verebilirler.

Aslında en doğru tedavi yöntemi ortondotik tedavidir ancak bu tedavi, uzun bir süreç gerektirir. Uzun süre beklemek istemeyen ve en kısa sürede estetik bir görünüme kavuşmayı dileyenler, porselen laminalardan yararlanabilir. Kırılan dişlere, renk yapısı dolgu nedeniyle bozulmuş olan dişlere porselen laminalar uygulanabilir.

Dişlerdeki aşınma sonrasında kişinin yüz ifadesinin değişmesi ve dişin dikey boyutunun kısalması, yüzde çökmelere neden olur. Dişe dikey boyutunu tekrar kazandırmak amacıyla da porselen laminalar tercih edilebilir. Böylelikle ön dişlerde mükemmel bir görünüm elde edilebilir.

Dişlere fazla müdahale yapılmaması, porselen laminaların en büyük avantajıdır. Çalışma süresinin kısalması, hastalara zaman tasarrufu ve büyük bir rahatlık sunar. Minimum müdahale, porselen laminaların konservatif tedaviler içerisinde değerlendirilmesini sağlar.

Işık geçirgenliğinin yüksekliği sayesinde doğal dişlere yakın bir görünüm sağlanması, işlemin bir diğer avantajıdır. Doğal bir gülüş elde etmek isteyenler için porselen laminalar, mükemmel bir seçenektir