Pleksiglas Nedir, Kullanım Alanları Neler?

TAKİP ET

Pleksiglas ya da pleksi kullanım alanı olarak geniş kesimlere yayılan, son derece işlevsel, ekonomik ve uzun ömürlü bir malzemedir.

Pleksiglas ya da pleksi kullanım alanı olarak geniş kesimlere yayılan, son derece işlevsel, ekonomik ve uzun ömürlü bir malzemedir. Farklı alanlarda ihtiyaca en uygun şekilde kullanılan pleksiglas malzemesi estetik açıdan da beklentileri en iyi şekilde karşılar.
 

Pleksiglas Nedir?

Pleksiglas tanımı itibariyle plastik cam olarak bilinmektedir. Ancak camdan çok daha uzun ömürlü kullanıma sahiptir. Kolay işlem gören ve saydam ya da renkli olarak bulunabilen pleksiglas hafif olması sayesinde de önemli avantajlar içerir. Polimetilmetakrilat olarak bilinen hammadden yapılan pleksiglas çeşitleri sağladıkları kullanım kolaylığı ile günümüzde pek çok alanda tercih edilmektedir.
 

Pleksiglas Özellikleri Neler?

Pleksiglas özellikleri itibariyle kolay işlenebilen, kesimi istenildiği şekilde yapılan, hafifliği ile yapıya yük bindirmeyen detaylara sahiptir. Bu sayede geniş kesimler tarafından tercih edilebilmektedir. Genelde 1 ile 2,5 mm kalınlığa sahip düz levha pleksiglas şeklinde piyasada bulunmaktadır. Cama kıyasla çok daha dayanıklıdır. Aynı zamanda talep edilen her şekle rahat bir şekilde uyum göstermesi de pleksiglasın kullanımını daha popüler hale getirmektedir.

Pleksiglas üretimi aşamasında da kullanıcılar için kolaylık sunar çünkü kesim, şişirme ya da şekillendirme aşamalarında sorun çıkarmamaktadır. Genleşme katsayısı, yoğunluğu, yumuşama noktası, sertlik gibi özelliklere bağlı olarak standartlara uygun şekilde üretilmektedir.
Bakır sertliğinde olduğu için cama kıyasla darbe ve kırılmalara karşı da daha dayanıklı olması günümüzde pleksiglasin kullanımını son derece yaygınlaştırmıştır.
 

Pleksiglas Nerelerde Kullanılır?

Pleksiglas kullanım alanları malzemenin dayanıklılığı, uygun fiyatlı olması ve uzun ömürlü kullanım sunması açısından oldukça geniştir. Tüm özel tasarımlarda, sınai alanlar, hediyelik ve eşya üretiminde, vitrin stantlarında, yatak başlarında, banyo ve mutfak aksesuarlarında, yat dekorasyonunda, çeşitli teşhir ürünlerde, aydınlatma parçalarında, ev ve ofis eşyalarında, iç mimarı dekorasyonunda, masa ve sehpa ayaklarının üretiminde, çeşitli elektronik ürünlerin imalatında pleksiglas yaygın olarak kullanılmaktadır.

Pleksiglasın bu kadar çok geniş alanlarda tercih edilmesi hem fiyatları hem de sağladığı yüksek kalitedir. Pleksiglas fiyatları ile birlikte benzeri malzemelere göre önemli avantajlar içerir. Kalitesi sayesinde de uzun ömürlü kullanım imkânı yaratır.

Kaynak: https://www.depodanucuza.com/

pleksiglas