Paintball

TAKİP ET

Paintball'da eğlenmek istiyorsanız bu oyunun temel kurallarını bilmelisiniz

Birkaç dakika içerisinde okuyabileceğiniz bu yazı ile paintball temel kurallarına hakim olacak ve kendinizi kolayca geliştirebileceksiniz. Paintball ile ilgili detaylı bilgi için Evo Sports adresinden web sitesinden bilgi edinebilirsiniz.

Paintball Temel Bilgi ve İpuçları

Paintball takım oyunudur ve takımlardan oluşmaktadır. İlk defa paintball oynayacak olan arkadaşlarınız ile daha önce oynamış olan arkadaşlarınız arasında adil bir dağıtım yaparsanız paintball’dan daha fazla zevk alırsınız. Bir başka temel bilgi ise oyunun amacıdır. Tüm oyuncular oyunun amacını bilmelidir. Herkes ne oynadığından haberdar olursa daha eğlenceli olmaz mı? Bir başka temel bilgi ise zamandır. Her zaman amaca ulaşmak yetmeyebilir her round için belirlenen sürede bu oyun için oldukça önemlidir. Bir başka kural ise başlangıçtır. Paintball’da başlangıç her iki takım liderinin de hazır işareti sonrasında hakem düdüğü ile başlanır. Bir başka kuralımız ise vurulan oyundur. Paintball’da vurulan oyuncu ellerini havaya kaldırdıktan sonra vuruldum diye bağırması ve hemen kendi üssüne dönüp tekrar oyuna dahil olması gerekmektedir. Aksi durumlarda birçok boya mermisine maruz kalabilirsiniz.

Paintball’un Temel Taktikleri

Paintball’da temel taktikler belli başlı olarak şunlardır; Birinci olarak, hareket edin. Paintball’da ne zaman, nasıl ve nereye hareket ettiğiniz oldukça önemlidir. İkinci olarak, sahaya göre şekil alın. Paintball’da her silahın atış menzili aynı olmayabilir. Siz de oyun öncesi silahınız ile ateş ederek menzilini ölçümleyebilirsniz.