Öznur Kablo Yeni Malatyaspor'da Deprem Devam Ediyor! Teknik Direktör Cihat Arslan: "Futbolcular Antrenmana Çıkmıyor!"

TAKİP ET

Sportoto Süper Lig ekiplerinden biri olan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, son dönemlerde oldukça zorlu günler geçiriyor.

Yeni Malatyaspor’da yaşanan ekonomik problemler takımı ciddi anlamda huzursuz ediyor ve futbolcular antrenmanlara çıkmama gibi eylemle yaşanan ekonomik problemleri kendilerince protesto ediyorlar. Kulübün yeni teknik direktörü Cihat Arslan ise sık sık vermiş olduğu röportajlarda bu durumu belirtiyor.

Cihat Arslan şu an antrenmana sadece 9 futbolcu ile çıktıklarını belirtirken, bu futbolcuların isimlerini de verdi. Campi, Mustafa, Muhammed, Atakan, Philip ve kalecilerin olduğunu belirten Cihat Arslan, ertesi gün de Kenan ve Mustafa’nın da gelmesiyle birlikte bu 9 kişilik antrenman kadrosuna ulaşabildiklerini ifade etti. Cihat Arslan bu durumun açıklamaların yönetime değil, futbolculara olan bir serzeniş olduğunu belirtti. Ayrıca antrenman kadrosuna dair şu şekilde açıklamalarda bulundu: “Gelmeyenleri sayarsak daha uzun olur. Gelenleri sayarsak, Campi, Mustafa, Muhammed, Atakan, Philip ve kaleciler vardı. Ertesi gün bunun diğer bölümü geldi. Az da olsa çoğaldık, iki kişi daha geldi. Kenan ile Mustafa geldi ve 9 kişiye çıktık. Bu yönetime değil, futbolculara serzenişti. Orada herkes meseleyi yanlış anlıyor. Ne olursa olsun herkes görevini yapmak zorunda. Eğer gelinmeyeceği söylenseydi, ben de buradaki arkadaşlara fazla izin verirdim. Bu kez onların izin konusunda da adalet sıkıntısı olurdu. Çünkü bu bizim iznimiz değil, kafa izniydi.”

Bizim Buradan Asla Çekilme Derdimiz Yok!

Kalan hafta sonlarını iyi şekilde geçirme gibi bir dertlerinin olduğunu ifade eden ve ligin geri kalanında adil bir şekilde karşılaşmaları yürüteceklerini ifade eden Cihat Arslan, futbolcularına da seslendi. Kalan haftalarda gelip, antrenmanlarını yapıp sonrasında da iyi bir transfer yapabileceklerini belirtti. Cihat Arslan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Hafta sonu kiralık olan oyuncularımızı hem izledim hem de izlettik. Bu takımın seviye kaybettiği belli. Futbola olan saygımızdan biz mücadelemizi devam ettirelim. Kaybedersek bile seneye nasıl kazanabiliriz ona odaklanmamız lazım. Bunun hamleleri olması lazım. Bu da nasıl olur? Sahada vereceğiniz mücadeleyle olur. Malatya şehri de ’bu takım benim takımım’ der. ’Bu takım düşse bile ben bu takımın arkasındayım’ o zaman bir enerji ve sinerji ortaya çıkartabilirsiniz. Biz bunu kaybettik, tekrar ortaya koymaya çalışıyoruz. Altay maçında yaşanan hakem faciasının da bunda etkisi var. Takım orada çok kırıldı. Kırılınca da herkes milli arada kenara çekildi. Ama burası bizim meydanımız. Bizim buradan asla çekilme derdimiz yok. Burada sonuna kadar başımız dik mücadele etmemiz lazım.” dedi.

Geç Oyuncuları Paraya mı Boğduk?

Cihat Arslan antrenmanlara genç oyuncular ile devam ettiklerini belirtirken, genç oyuncular hakkında da şu ifadeleri kullandı: “Şu grup suçludur, bu grup suçludur demiyorum. Tabii yerine getirilmemiş olabilir. Bu sizin sahada veriminizin düşmesine neden olmamalı. Tam tersine biz yapıyoruz, diğerleri yapamadı söylemeniz lazım. Psikolojik olarak tamam kabul ediyorum. Ama bir büyük mesele daha var. Süper Ligin en az mücadele kazanan takımıyız. Bunu da sadece parayla açıklayamazsınız. Ne olacak? 10 gün yatan oyuncu parayı verdiğiniz de en çok koşan haline mi gelecek? Ben buna kızıyorum. Seneye de bunların transferleri var. Bizle olmasa da başka takımlarda olacak. Başka takımlar bunu irdelemiyor mu? Futbolcu antrenman yapmış mı? Tesise gelmiş mi? Bırakmış mı bırakmamış mı? Bu seneyi kaybedebilirsiniz. Bu jübile yapan oyuncular için geçerlidir. 2-3 milyon avro beklediğimiz oyuncular vazgeçerse bu kulüp için de sıkıntıdır. En büyük sıkıntı oyuncunun kendi geleceği içindir. Siz 8 haftayı kendiniz için oynayın ve seneye daha güzel imkanlara kavuşun. Burayı beğenmediniz, kabul. Çırpınmazsanız nasıl olacak? Altyapıdan 8-10 tane oyuncu geldi. Biz bunları paraya mı boğduk? Bunlar geleceğe yatırım.”

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Cihat Arslan