Osmangazi Kurban kesimine hazır!

TAKİP ET

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, ilçe çapında rahat ve huzurlu bir Kurban Bayramı yaşanması amacıyla gereken tedbirleri aldı.

Bursa'nın Osmangazi Belediyesi, yurttaşların kurbanlarını rahat ve tertemiz ortamda kesebilmesi amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Başkan Mustafa Dündar, kurban ibadeti yerine getirilirken kimsenin zarar görmemesi ve bayramın en güzel şekilde geçmesi amacıyla belediye olarak alakalı birimlerle kesintisiz hizmet vereceklerini söyledi. Başkan Dündar, bayram boyunca 980 personelin tam mesai gerçekletireceğini belirtirken, Osmangazi çapında belirledikleri 19 ayrı tertemiz ortamda veteriner gözetiminde kurban kesimi yapılacağını kaydetti.

Osmangazi’de Veysel Karani ve Geçit mahallelerinden kurban satış bölgelerinde aşağı yukarı 8 bin büyükbaş, 12 bin küçükbaş olmak üzere 20 bine yakın kurbanlık satıldığını bildiren Başkan Dündar, “İlçemizdeki 19 değişik piyasa yerinin kurban kesimi amacıyla bütün temizlik ve altyapı çalışmalarını tamamladık. Bu kapsamda vatandaşlarımızın daha sıhhatli ve güvenilir kesim edebilmesi amacıyla 980 personel ve 112 vasıtayla bayram boyunca vatandaşlarımızın hizmetindeyiz” dedi.

Kurban kesimi sırasında etraf tertemizliğine ilgi edilmesi gerektiğinin de altını çizen Başkan Dündar, “Bu süreçte havaların sıcak olması sebebiyle etraf tertemizliği titizliğini daha üst düzeye çıkarmamız gerekiyor. Bundan ötürü bütün hemşehrilerimin evvelce kendi evine ve sokağına sahip çıkması, kurban atıklarının çöp kutularına ya da ulu orta atılmasına müsaade etmemeleri, bu tür bir halle karşı karşıya kaldıklarında 444 16 01 ve 270 70 88 numaralı telefonlara şikayetlerini bildirmelerini rica ediyorum" açıklamasında bulundu.