Örgü İpi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar

TAKİP ET

Örgü ipi alırken dikkat etmeniz gereken hususlar vardır. Bu hususlar doğrultusunda daha kaliteli işler çıkarabilirsiniz. Gelelim dikkat etmemiz gereken konulara.

İlk olarak ip ile başlayacağız. Ki zaten örgünün en temel iki malzemesi tığ ve iptir. Bu ikisinden bir araya gelmektedir. Seçeceğiniz ipin kalınlığına dikkat etmelisiniz. Her kalınlığın bir kategorisi bulunmaktadır. Örneğin; süper ince olarak nitelendirilen ip türlüğü hafifliği az olan üretimlerde kullanılmaktadır. Çorap ve bebekler için üretim yaparken süper ince iplerden faydalanılır.

Süper kalın ipler ise kazak, daha çok battaniye gibi üretimlerde kullanılmaktadır. İp inceliğine ve kalınlığına dikkat etmediğinizde hem elinizden çıkan iş güzel durmayacaktır hem de amacına uymayacaktır.

İp konusunda dikkat etmeniz gereken bir diğer konu ise ipin kalitesi olacaktır. İpin kalitesini anlamanız için dokusuna bakın. Yumuşaklığına, müşteriler tarafından “Tüy dökmez, yıkanınca yıpranmaz.” Onayı alıp almadığına bakın. Daha sonra eğer bir markayı ilk defa deniyorsanız çok satın alma yapmayınız. Sadece bir yumak kadar satın alıp, evde ipin kalitesini test edin. Eğer memnun kalırsanız o ipin partisinden dilediğiniz kadar alabilirsiniz.

Sizlere örgü ipi için tavsiye edeceğim iki marka var. Birincisi YarnArt markasıdır. Çok popüler ve çok tercih edilen bir marka olduğu için adını duymanız muhtemeldir. Bu markanın ürettiği iplerin genel özelliği yumuşak dokulu olması, tüy dökmeyişi ve yıkandığı zaman yıpranmayışıdır. Bu özelliklerle beraber YarnArt markasında 10’u aşan bir çeşitlilik var. Özellikle Yarnart markasının bir modelini önerecek olursak yarnart jeans ip önerebiliriz. Hem uygun fiyatlı hem de kalitesiyle ön plana çıkıyor. Ritzz.net üzerinden bu ürüne ulaşabilirsiniz. Her farklı partinin farklı özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca YarnArt markasının fabrikası alıcıya göre üretim yaptığı için stok tükenme sorunu çok nadir görülmektedir. Stok tükense bile çok geçmeden stok yeniden açılmaktadır.

İkinci markamız ise SMC Catania markasıdır. Bu markanın fabrikalarındaki gelişmiş teknolojiyle görünüm açısından tatmin eden bir yapısı vardır. Özellikle yaz zamanları hobi sahibi insanlar bu markanın catania ip modeline ulaşmak için arayıştalar. Fiyat performans ürünü olan bu modele ritzz.net üzerinden ulaşabilirsiniz. Yumuşak olmasıyla beraber ipeksi canlılıkta görünüme sahiptir. Bu ipi de severek alabilirsiniz.

Ayrıca eğer örgü ile bez örüyorsanız halı dokuma tezgahında da çalışmalar yapmayı denemelisiniz. Bu tezgâhın orta boylu üretimleri sizlere harika işler çıkarmanız konusunda yardımcı olacaktır. Piyasadaki her ürün istenildiği kalitede olmuyor markamız aracılığa satışa sunulan dokumaz tezgahlarına sitemizden kolayca dokuma tezgahı satın al a tıklayarak sipariş oluşturabilir ve hızlıca satın alabilirsiniz.

örgü ipi örgü ipi çeşitleri