Organları 3 kişiye umut oldu

TAKİP ET

İstanbul'da beyin ölümü gerçekleşen bireyin organları nakil bekleyen 3 şahsa umut oldu. Evinde bayılarak yere düşen N.E İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaldırıldığı hastanede tedavi gören N.E'in (73) beyin ölümü gerçekleşti.

Annesini evde baygın olarak bulan Ö.E, “Annem evde baygın yatıyordu. Ocakta tencere yanıyordu. İlk olarak onu söndürdüm. Sonrasında 112’yi aradım. Durumu kötüydü akabinde beyin ölümü gerçekleşti. Annem de organlarının bağışlanmasını isterdi. İnsanlara umut olmak onları hayata bağlamak isterdi. Bunu da düşünerek annemin organlarını bağışladık. Şimdi annem 3 şahıs de can buldu. Diğer evler de sevinç olacak. Biz de onların mutluluğu ile mutlu olacağız. Ülkemiz de organ naklinin daha çok olması gerekiyor” diyerek hislerini dile getirdi.

N.E'in iki böbreği ve karaciğeri İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde vazife yapan Dr. Öğretim Üyesi Ferhat Ferhatoğlu ve ekibince hastanede aşağı yukarı 3 saat süren operasyonla alındı. Nakiller yardımıyla üç hastaya yeni bir hayat imkânı doğacağını dile getiren Ferhatoğlu, organ bağışının önemine ilgi çekti. “Bu hafta ikinci kadavradan böbrek naklimizi yapacağız. Bir hastamız yinedan hayata tutunacak ve yeni seneye girecek. Umuyoruz ki organ bağışı bilhassa kadavran nakiller ülkemiz de giderek daha da artar. Organlar toprak olmasın yine nakil bekleyen hastalara can olsun. Bağışlanan bu organlar yardımıyla bugün 3 şahıs hayata tutunacak. Bir şahsa hastanemiz de böbrek nakli yapacağız. Dün gece beyin ölümü gerçekleşen hastamızın yakınları, böbrekleri ve karaciğerini bağışladı. Umuyoruz ki organ bağışı daha çok olur ve daha çok şahıs yeni organları ile yeni hayatlarına sevinç içersinde devam ederler. Unutulmamalıdır ki şahıs hayatdayken organlarını bağışlayamadıysa birinci derece yakınları ailesinin izni ile bağış yapılabilir” açıklamasında bulundu.