Organik Bal Kansere İyi Geliyor!

TAKİP ET

Bal, insanlık tarihi boyunca tatlandırıcı ve koruyucu madde olarak kullanılan bir maddedir

Tatlının insan psikolojisi için iyi olduğu bilinmektedir, ancak organik bal bundan daha da sağlıklıdır.

Bal, bağışıklık sistemini güçlendiren en doğal ürünlerden biridir. Birçok ülkede araştırma sonuçları olarak balın sağlık üzerinde olumlu birçok etkisi olduğunu kanıtlanmıştır. Bal türlerinin birçok hastalığı önlüyor olması dikkat çekicidir.

Bal Kanser İçin İyi Midir?

Doğal besin maddelerinin kansere karşı gücünü bilen var mı? Bal kanserle savaşta en etkili ürünlerden biridir. Türk Kanser Derneği tarafından bu konuda verilen bilgiler şu şekildedir: Bal antikarsinojenezi, muhtemelen hücrelerin büyüme oranındaki düşüş ve bunun antioksidan ve antienflamatuar etkilerinden kaynaklanmaktadır. İnsanlarda ve hayvanlarda yapılan çok sayıda araştırma, balın birçok kanser türünün alternatif tedavisi için kullanılabileceğini göstermektedir.

Arıların ve arı ürünlerinin önemi son zamanlarda yaygın olarak kabul görmüştür. Araştırmaya göre, dünyada uzun ve sağlıklı yaşayan çoğu insan arıcılıkla ilgileniyor. Tüm bu çalışmalar sonucunda arıların ve arı ürünlerinin, özellikle kanser olmak üzere birçok hastalıkla mücadelede etkili olduğu kanıtlanmıştır. Vücudun tek ihtiyacı polendir. Arı ürünleri, özellikle potasyum anlamında oldukça yüksektir ve vücudu kötü hücrelerden temizlemede büyük rol oynarlar.

Başka bir araştırmaya göre, Propolis olarak bilinen ve arılar tarafından üretilen bir madde hücre yenilenmesinde etkili olmuştur. Reçine tomurcuklarından toplanan propolis, yayla balı gibi türlerde etkilidir. Vücut, enerjik ve genç kalır çünkü hücre yenilenmesini destekler.

Bal Kanser Tedavisini Nasıl Etkiler?

Kırmızı kan hücrelerinin sayısını arttırır. Bal, belirli kanser türlerinin riskini azaltan birkaç flavonoid içerir. Klinik olarak kanıtlanmış olmamasına rağmen, sigara içenlerde ve kadınlarda önemli etkiler gözlenmiştir.

Ballı su içmek vücuttaki kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırır, bu da kanda daha fazla oksijen anlamına gelir. Yüksek seviyede oksijen vücut, bakteri ve hastalıkların performansını artırır. Ayrıca enerjinizi artırır, egzersizlerinizi daha kolay yapabilmenizi sağlar ve egzersizler ruh halinizi iyileştirir. Kanser tedavisinde en önemli ilaç da moral ve motivasyondur. Bir zincirleme tamlama ile basit gibi görünen bir çiçek balı bile kanseri yenmekte büyük bir önem taşımaktadır.