"Okul Sporları'nda Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği müsabakaları tamamlandı"

TAKİP ET

Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği, Okul Sporları faaliyet...

Afyonkarahisar Valiliği'nin himayesinde düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Türkiye Birinciliği, Okul Sporları faaliyet programında yer aldı ve 70'ten fazla ilden 1800 sporcu, yıldızlar ve küçükler kategorilerinde mücadele etti. Yıldız erkekler ve kızlar takım kategorisinde Amasya Hamit Kaplan Ortaokulu birinci, yıldız ferdi erkeklerde Mehmet Hakan Altıntaş birinci, yıldız ferdi kızlarda ise Eylül Akyüz birinciliklerini elde etti. Ayrıca, gençler A erkek takım kategorisinde Akpınar Fen Lisesi birinci, gençler ferdi erkeklerde Semih Ege Ateş birincilik ödülü kazandı. Yılmaz Kayalar Fen Lisesi Gençler A kız takım kategorisinde birinci olurken, Ayşenur Mertoğlu gençler kız ferdi müsabakalarında birinci oldu. Küçük erkeklerde Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesi takım halinde birincilik kazandı, küçükler ferdi erkek müsabakalarında ise Mehmet Efe Karakaya birincilik ödülü aldı. Küçük kızlarda 75. Yıl Borsa İstanbul Ortaokulu birinci sırayı alırken, küçük kızlar ferdi müsabakalarında Zehra Çankaya birinci oldu.

Müsabakaların sona ermesiyle atletizm pistinde ödül töreni düzenlendi ve dereceye giren sporculara Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Ahmet Ertürk tarafından madalya ve kupaları takdim edildi. Okul Sporları kapsamında gerçekleştirilen bu müsabakalar, sporun genç yaşta öğretilmesi ve gençlerin spor yapmaya özendirilmesi amacıyla düzenleniyor.