Okul servislerinde yeni dönem !

TAKİP ET

Servislerde bir yeni dönem daha başlıyor. Okul servis şoförleri için 3 Eylül 2020 itibarıyla yeni dönem başlayacağı duyuruldu

Servislerde bir yeni dönem daha başlıyor. Okul servis şoförleri için 3 Eylül 2020 itibarıyla yeni dönem başlayacağı duyuruldu 

3 Eylül 2020 tarihinden itibaren okul servis şoförlüğü yapmak için mesleki yeterlilik belgesi şart olacak. Bu belgeyi almak için girilecek sınavın önşartları ise psikoteknik test raporuna sahip olmak ve Türk Ceza Kanunu'nun belirli maddelerinden hüküm giymemek olacak. TESK Başkanı Bendevi Palandöken "Henüz servis şoförlerinin % 1'i aldı bu belgeyi, % birin bile altında olabilir. Son dakikaya bırakmayın, alın bu belgeleri" şeklinde uyarılarda bulundu .


2017 senesinde çıkarılan 'Okul Servis Araçları Yönetmeliği' kapsamında okul servis araçlarını kullanan şoförlere, 3 Eylül 2020'ye kadar, Meslekî Yeterlilik Kurumu (MYK) Kanunu çerçevesinde mesleki yeterlilik belgesi alma koşulu getirilmişti.

Mesleğin yeterlilik standartları ise, MYK tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu'yla (TŞOF) beraber hazırlanarak yayınlandı. Birçok kuruma da, mesleki yeterlilik belgesi vermesi için yetki tanındı.