Öğrenciler "Mehmetçikle Bir Gün Projesi" kapsamında 5'inci Ana Jet Üssü'nü ziyaret etti
Millî Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen 'Mehmetçikle Bir Gün Projesi' kapsamında Merzifon ve Osmancık'ta öğrenim gören öğrenciler, 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda ağırlandı. Programda öğrenciler Türk Silahlı Kuvvetleri'nin faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Millî Savunma Bakanlığı tarafından sürdürülen “Mehmetçikle Bir Gün Projesi” kapsamında Merzifon ve Osmancık’ta eğitim gören öğrenciler, 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda misafir edildi. Gerçekleştirilen ziyaretle öğrencilerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni daha yakından tanımaları amaçlandı.
Program kapsamında üs komutanlığını gezen öğrenciler, askeri birliklerin görevleri, çalışma düzeni ve yürütülen faaliyetler hakkında bilgi edinme fırsatı buldu. Ziyaret boyunca öğrencilere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yapısı ve savunma alanındaki çalışmaları hakkında çeşitli bilgilendirmeler yapıldı.
Askerlik mesleği tanıtıldı
Millî Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, proje ile gençlerin askerlik mesleğini yakından tanımalarının ve savunma alanındaki görevler hakkında bilinç kazanmalarının amaçlandığı belirtildi. Programın aynı zamanda gençlerle Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki bağın güçlendirilmesine katkı sunduğu ifade edildi.
Öğrencilerden yoğun ilgi
Ziyaret sırasında öğrenciler, üs içerisindeki faaliyetleri yerinde gözlemleme imkânı bulurken, askeri personelle de bir araya geldi. Etkinliğin, gençlerin kariyer planlamalarına ve savunma sanayisi ile askeri meslekler hakkında farkındalık kazanmalarına katkı sağladığı değerlendirildi.
Millî Savunma Bakanlığı, “Mehmetçikle Bir Gün Projesi” kapsamında farklı illerden öğrencileri askeri birliklerde ağırlamaya devam ederek gençlerin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yakından tanımalarına imkan sunuyor.