ÖĞRENCİLER BAŞKAN ÇOBAN'A İZLENİMLERİNİ AKTARDI

TAKİP ET

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ'nün davetlisi olarak ilimize gelen yabancı öğrencileri Belediye makam odasında kabul etti.

Dünyanın birçok ülkesinde aktif olarak eğitim hizmeti veren Yunus Emre Enstitüsü'nün bu ülkelerde kurduğu 54 kültür merkezi aracılığıyla Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrettiği öğrenciler arasından seçilen 22 yabancı öğrenci, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin daveti üzerine ilimize geldi.

 

            ÖĞRENCİLER İZLENİMLERİNİ AKTARDI

 

            Ülkelerindeki kültür merkezlerinde, ülkemize dair öğrendikleri bilgileri daha iyi anlamaları ve görmeleri amacıyla ilimizde misafir olan öğrenciler, Türkçe Yaz Okulu Eğitim Programı çerçevesinde Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Celal Demir nezaretinde gerçekleşen ziyarette, öğrenciler ilimizle ilgili izlenimlerini aktardı. Eğitim programıyla ilgili Başkan Çoban'a bilgi veren Prof. Dr. Celal Demir ise geçen yıl da aynı program çerçevesinde bir grup yabancı öğrenci ile birlikte kendisini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

 

            "TÜRK KÜLTÜRÜ EN İYİ ŞEKİLDE ANLATILMALI"

 

            Ziyarette öğrencilere ilimizi anlatan ve belediyenin hizmetleriyle ilgili bilgi veren Başkan Çoban, misafir öğrencilere eğitim programı boyunca her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Türk insanın, misafirperver ve aynı zamanda; dili, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun ihtiyaç sahibi her insanı kucaklayan bir anlayışa sahip olduğunu vurgulayan Başkan Çoban, Türk kültürünün yabancı insanlara en iyi şekilde anlatılması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Yunus Emre Enstitüsü ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne teşekkür eden Başkan Çoban, eğitim faaliyetlerinde başarılar diledi. Başkan Çoban ziyaretleri sırasında öğrencilerle yakından ilgilenerek Afyonkarahisar’la ilgili bilgi verdi.

 

“AFYONKARAHİSAR TARİHİ BİR ŞEHİR”

 

Afyonkarahisar’ın tarihi bir şehir olduğunu ifade eden Başkan Burhanettin Çoban,” Afyon denince akla mermerimiz ve termal sularımız, gelir. Afyon Türkiye ve dünyada ki en önemli mermer merkezlerinden bir tanesidir.  Afyonkarahisar aynı zamanda jeotermal sularıyla ünlü bir il. Termal sularımızın zengin olmasından dolayı kentimizde termal turizm çok canlı. İlçelerimizle birlikte 30 bine yakın yatak kapasitesi var. 10 adet 5 yıldızlı termal otelimiz var. Özellikle Türkiye’nin dört bir yanından gerek tatil, gerekse termal tedavi amaçlı ilimize konuklar geliyor. Bu vesileyle ilimizde kaldığınız süre içerisinde güzel anılarla ülkelerinize dönmenizi temenni ediyorum” dedi.

 

TÜRKÇE DERSİ ALIYORLAR

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Celal Demir ise 19 ülkeden 22 yabancı öğrenciyi Afyonkarahisar’da ağırladıklarını ifade ederek öğrencilerin ilimizde kaldığı süre içerisinde Türkçe dersleri verildiğini kalan zamanlarda ise  ilimizin ve bölgemizin tarihi, kültür  ve turizm   mekanlarını gezeceklerini ifade etti.  Prof. Dr. Celal Demir ve beraberindeki heyet ziyaret sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.