OEDAŞ ödüle layık görüldü!

TAKİP ET

OEDAŞ'ın sürdürülebilirlik merkezli değişim ve dönüşüm hareketinin en mühim halkalarından biri olan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' programı, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası aracılığıyla ödüle layık görüldü.

Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinin elektrik dağıtım hizmetini gerçekleştiren Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi’nin (OEDAŞ) sürdürülebilirlik merkezli değişim ve dönüşüm hareketinin en mühim halkalarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliği bölümünde “Enerjimiz Eşit” markası ile yaşama geçirdiği program, uluslararası arenada da takdir topluyor. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın (EBRD) bu yılki Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomik Kapsayıcılık kategorisinde Gümüş Madalya, “Enerjimiz Eşit” markası ile yaşama geçirdiği programları ile OEDAŞ’ın oldu.

OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, ödüle dair şunları söyledi: “Asli görevimiz olan elektrik dağıtım hizmetini en iyi şekilde sağlarken toplum ve dünyanın gereksinimlerine da cevap vermek adına çaba sarf etmeye devam ediyoruz. Çağımızın en mühim problemleri arasında yer alan fırsat eşitliğini sektörümüzde ele alabilmek adına, ‘Enerjimiz Eşit’ diyerek yaşama geçirdiğimiz programımızın EBRD aracılığıyla ödüle layık görülmesi, doğru yolda olduğumuzu bir defa daha gösterdi. Hem global areada hem de ülkemiz içersinde değerli kurumların takdirini kazanıyor olmak ileride yaşama geçireceğimiz projelere olan heyecanımızı daha da artırıyor. Bu vesile ile ‘Enerjimiz Eşit’ programımızın yaşama geçmesinde ve eşit bir dünya hayali ile hareket eden bütün çalışma arkadaşlarıma bir defa daha teşekkür ediyorum" dedi.