No Touch Lazer ile Kişiye Özel Tedavi

TAKİP ET

Gelişen teknoloji ile beraber artık insanlar ekranların önünde çok daha fazla zaman geçirmeye başladılar.

Gelişen teknoloji ile beraber artık insanlar ekranların önünde çok daha fazla zaman geçirmeye başladılar. Bu durum da çeşitli göz hastalıklarının artışını tetikleyen faktörler arasında kendine yer bulur hale geldi.

Daha genç yaşlardan itibaren ortaya çıkan göz kusurlarının etkili şekilde giderilmesi adına Dr. Berkant Bozdağ ve ekibi tarafından gerçekleştirilen No Touch Lazer uygulaması başarılı bir şekilde gerçekleştiriliyor. 

İnsanların gözlerinde ortaya çıkan görme kusurları, yaşam kalitelerini ciddi ölçüde değiştirmektedir. Daha iyi görmek adına kullanılan gözlük ve kontakt lensler ilk başta kişilere kullanım kolaylığı sağlıyor gibi görülebilir. Lakin gözlük taşımanın zorluğu ve kontakt lens kullanımına bağlı şekilde ortaya çıkan göz kuruluğu ve alerjik yan etkiler sonucunda pek çok kişi tedaviler konusunda araştırmalarını sıklaştırmaya başladılar. No Touch Lazer uygulaması da kullanılmaya başlandığı ilk günden bu yana hakkında en fazla araştırma yapılan uygulama olarak ön plana çıkıyor. 

No Touch Lazer Tekniği Nasıl Uygulanır?

Birçok kişi için konu gözleri ile alakalı uygulamalar olduğu zaman tedirginlik ön plana çıkıyor. Çünkü gözler son derece hassas ve atılacak olan en ufak bir adım ile dahi çok ciddi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. No Touch Lazer uygulaması ise tamamen kişiye özel ve dikkatli şekilde gerçekleştirilen bir tedavi olarak biliniyor. Lokal ya da genel anesteziye ihtiyaç duyulmadan damla anestezi ile gerçekleştirilen operasyon esnasında kişi hiçbir şekilde ağrı hissetmemektedir. Antiseptik kullanılarak gözün etrafının temizlenmesinin sonrasında ağız ve burun açıkta kalacak şekilde şeffaf bir örtü kullanılır. Operasyonun yapıldığı süre zarfında göze hiçbir şekilde cihaz teması olmaz. Lazer cihazından gönderilecek ışınlar ile direkt olarak tedavi gerçekleştirilir. 

Bu aşamada kişinin yapacağı tek şey yeşil ışığa bakmak olacaktır. 40 – 50 saniye gibi kısa bir süre içerisinde operasyon sona erecektir. Üstelik No Touch Lazer aynı seansta her iki göze de uygulanabilmektedir. 

Operasyonun sona ermesini ardından yalnızca ilk 3 gün boyunca kişinin verilecek koruyucu siyah gözlüğü takması gerekmektedir. Kişinin operasyon sonrasında kullanması gereken damlaların düzenlenmesi sonrasında kısa bir istiharatin ardından taburcu edilmesi mümkün olur.

No Touch Lazer Uygulaması Kimler İçin Uygundur?

Detaylı bir şekilde yapılacak olan göz muayenesi ile beraber No Touch Lazer için gözün uygun olup olmadığı belirlenmektedir. Astigmat, miyop ve hipermetrop gibi göz hastalıkları kalıcı şekilde düzeltilebilmektedir. Göze hiçbir şekilde vakum uygulanmayacağı için retinası yırtığa meyilli ya da yırtık olan kişiler için de son derece güvenli bir seçenek olarak da bilinir. Aynı zamanda bu uygulamanın en önemi özelliği ise kornea yüzeyi normalden dik olan ya da ince yapıdaki kişiler için tek lazer seçeneği olarak bilinmesidir. Dr. Berkant Bozdağ tarafından gerçekleştiren bu uygulama için;

-    18 yaşını doldurmuş olmak

-    Son 6 aylık süre içerisinde gözlerinde 0.75 ve üzerinde numara artışı olmaması

-    Gözüne temas edilmesinden çekinmek ve rahatsız olmak

-    Kornea topografisi ile uygunluğun tespit edilmesi

-    Yüksek derecede miyop ve astigmatın bulunması

-    Daha öncesinde geçirilmiş lazer operasyonu sonrasında numarası kalan

-    11 -12 numaraya kadar miyop olan

-    500 mikron altı korneası olmasından dolayı diğer lazer yöntemlerini tercih edemeyen

-    Dik kornea yapısına sahip olmak

-    6 numaraya kadar hipermoetrop ya da astigmata sahip olmak

-    Kuru göz ihtimali yüksek oranlı olmak

Gibi etkenlere sahip olan kişiler, https://www.berkantbozdag.com üzerinden No Touch Lazer hakkında detaylı şekilde bilgi alabilirler.