NFT ve Metaverse projeleri geçen seneye damgasını vurdu

TAKİP ET

Son senelerde daha da popülerleşen kripto paralar, 2021 senesinde 252 bin 869 haberle medya gündeminde yer alırken, NFT ve Metaverse projeleri geçen seneye damgasını vurdu. Bu projelerle ilgili ise 596 bin 268 haber içeriği medyada yansıma buldu.

Kripto paralar dijital ve sanal para birimi olarak hayatımıza girerken detaylı yatırım aracı olarak uzun ve kısa vade olarak değerlendiriliyor. 2008 senesinde hayatımıza giren ve 13 senedir hayatımızda olan sanal paraların son senelerde yüksek oranda popülerleştiği görülürken, halka açık olması ve her bireyin katılabilmesi onu daha da evvelce çıkardı.

Buna bağlı olarak El Salvador 6 Haziran 2021 tarihinde Bitcoin’i resmi para birimi ilan ettiğini açıkladı. Açıklanan birtakım bilgilere göre de Bitcoin’e ilginin süratle artarken, 2021 senesinde pazar değerinin 2 trilyon doların üstüne çıktığı kaydedildi. Genellikle dünyaca ünlü şahıslar sanal paralara yaptığı yatırımları duyururken, medyada daha çok konuşulmasına katkı sağladı. Birçok marka ise geçen sene bilhassa NFT projeleri ile ön planda yer aldı.

VERGİ, REGÜLASYON VE DOLANDIRICILIK BAŞLIKLARI ÖNE ÇIKTI

Medya takip kurumu Ajans Press, kriptoparalar ile ilgili medyaya yansıyan haber saseneyerını çıkardı. Ajans Press’in 15 bini aşkın gazete, dergi, internet sitesi ve TV kanalını taradığı incelemede kripto paralar 252 bin 869 haber bünyesinde yer aldı. NFT ve Metaverse projeleri ise 596 bin 268 haber içeriğiyle geçen sene en çok haber yansıması teşhis edilen proje başlıkları içinde yer aldı.

Haber: İgfa