Nevşehir Sel Felaketinde Çift Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, etkili olan sağanak yağmur nedeniyle sel sularına kapılan Şevket ve Zöhre Şimşek çifti, cansız bedenleri araçlarına 500 metre uzaklıkta bulundu. Bu acı olay, Gülşehir'de büyük bir üzüntü yarattı.

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, yaşanan şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen sel felaketi, bir çiftin hayatına mal oldu. Şevket Şimşek ve eşi Zöhre Şimşek, içinde bulundukları otomobil ile sel sularına kapılarak hayatlarını kaybetti.

Olay, akşam saatlerinde Gülşehir ilçesinde gerçekleşti. Şevket Şimşek'in yönetimindeki 40 EK 339 plakalı otomobil, seyir halindeyken başlayan şiddetli sağanak yağmura yakalandı. Yağışın etkisiyle hızla taşkına dönüşen sel suları, otomobili sürüklemeye başladı. Hızla yükselen sular nedeniyle çift, araçları içinde sulara kapılarak mahsur kaldı.

Olayın hemen ardından çevredekilerin ihbarı üzerine jandarma, sağlık ekipleri ve AFAD görevlileri olay yerine sevk edildi. İtfaiye ekipleri de selzedeleri kurtarmak için çalışmalara başladılar.

Ancak sel suları içinde kaybolan çiftin bulunması için yapılan çalışma yaklaşık 3,5 saat sürdü. Sonunda Şevket (62) ve Zöhre Şimşek (60) çiftinin cansız bedenleri, araçlarına yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulundu. Cansız bedenler olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrolün ardından Nevşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Jandarma ekipleri, olayla ilgili inceleme başlatırken, bölgedeki sel felaketinin neden olduğu hasarı incelemeye devam ediyorlar. Bu acı olay, Gülşehir ilçesinde büyük bir üzüntü yarattı ve çiftin yakınları ile komşularını derin bir üzüntüye boğdu