"Ne bakıyorsun?" tartışması, cinayete dönüştü

TAKİP ET

İstanbul Şişli Teşvikiye'de eczane teknisyeni Gökhan Baran ile apartman görevlisi Kadir K. arasında yaşanan "Ne bakıyorsun?" tartışması, kavgaya ve ardından da bir cinayete dönüştü.

Olayın yaşandığı dün akşam saatlerinde, cadde üzerindeki bir eczanede çalışan 28 yaşındaki Gökhan Baran ve yan binada apartman görevlisi olarak çalışan Kadir K. arasında başlayan tartışma, kısa sürede silahla kavgaya dönüştü.

Edinilen bilgiye göre, olayın çıkış sebebi "Ne bakıyorsun?" meselesi yüzünden yaşanan bir tartışmaydı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine Kadir K., apartmandaki görevli dairesine giderek tabancasını aldı. Silahıyla geri dönen Kadir K., eczanede çalışan Gökhan Baran'ı tek el ateş ederek göğsünden vurdu. Olayın ardından genç kanlar içerisinde yere yığıldı.

Saldırgan Kadir K. ise olay yerinden kaçarak yan apartmanda bulunan daireye girdi. Olaya tanık olan vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağır yaralanan Gökhan Baran'ı ilk müdahalenin ardından ambulansla Nişantaşı'ndaki bir özel hastaneye kaldırdı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen genç kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olayın ardından harekete geçen Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, saldırgan Kadir K.'nın yan binada bulunduğunu tespit etti. Apartmana girerek şahsı dairesinin önünde yakalayan polisler, Kadir K.'nın üst aramasında olayda kullandığı tabancayı ele geçirdi. Gözaltına alınan Kadir K., ifadesinin alınması ve "kasten öldürme" suçundan adli işlem yapılması sonrasında adliyeye sevk edildi.

Olayın yaşandığı Teşvikiye Mahallesi'nde ise genç teknisyenin ölümü büyük üzüntü yarattı. Gökhan Baran'ın yakınları ve akrabaları, cenaze töreni için hazırlıklarını yaparken, olayın neden ve nasıl gerçekleştiği ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Ömer Baran'ın oğlu Gökhan Baran'ın cenazesi bugün ikindi namazını müteakiben Feriköy'de defnedilecektir.

Olay, son dönemde İstanbul'da artan silahlı şiddet olayları arasında yer alıyor. Kentte, son aylarda özellikle gençler arasında yaşanan silahlı kavgaların sayısı giderek artı

İstanbul cinayet eczacı teknisyeni apartman görevlisi ne bakıyorsun Gökhan Baran teşvikiye