Mutluluk Çubuğu

TAKİP ET

Penil protezler, sertleşme sorunu yaşayan erkeklerde kullanılan implantlardır. "Mutluluk çubuğu" olarak bilinir, penis içine yerleştirilir ve görünmez bir şekilde ereksiyonu sağlar.

Mutluluk Çubuğu Nedir?

Penil protezler yani halk arasındaki adıyla mutluluk çubuğu olarak bilinen implantlar; sertleşme problemi olan erkeklerde penis içine yerleştirien ve ereksiyonu sağlayan protezlerdir. Dokunun içine yerleştirilir ve cilt dışında görünmez.

Mutluluk Çubuğu Kimlere Takılıyor?

Penil protezler kalıcı sertleşme problemi olup ilaç tedavisi ile iyileşme gösteremeyen hastalara uygulanır.

Özellikle diyabet varlığı, ciddi kalpa hastalıkları ve prostat kanseri ameliyatları sonrası penisi uyaran sinir ve damarlar hasar görerek kalıcı ereksiyon problemi oluşur ve bu hastalara penil protez (mutluluk çubuğu) yerleştirilmesi gerekmektedir.

Mutluluk Çubuğu Dışarıdan Belli Olur mu?

Penil protezlerin tek parçalıları dar giysiler ile belli olabilirken geniş giysiler ile karın ön duvarına yatırılıdığında dışarıdan görülmez. Şişirilebilir üç parçalı protezler ise dışarıdan kesinlikle belli olmaz.

Mutluluk Çubuğu Takılan Kişi Orgazm Olur mu?

Penil protez implantasyonu uygulanan bireyler cinsel haz duyarlar. Ayrıca geçirilen kanser cerrahisine bağlı meni yolları çıkarılmamışsa meni boşalması da gerçekleşir.

Kaç Çeşit Mutluluk Çubuğu Vardır?

Mutluluk çubukları genel olarak şişirilebilir ve sabit sert halde olmak üzere iki tiptir. Sürekli sert halde duran malleable protezlerin alt tipleri de yoktur sadece üretici farklılıkları vardır. Şişirilebilip indirilebilen protezler ise çoğunlukla tercih edilenleri 3 parçalı olup, 2 parçalı tipleri de vardır. 3 parçalı protezlerin hem enine hem de boyuna genişleyen alt tipi de mevcuttur.

Mutluluk Çubuğu Nasıl Takılır?

Ameliyathanede steril şartlarda ve anestezi altında penis ile yumurtalık kesesi birleşim yerinden ya da penis kökü ile karın birleşim yerinden yaklaşık 5-7  cm’lik kesi ile penis içine yerleştirilir.

Mutluluk Çubuğu ile Penis Boyu Uzar Mı?

Penis protezi ile var olan doğal penis boyutu uzatılamaz. Sağlıklı halindeki ereksiyon uzunluğu penis protezi ile aşılamaz.

Kaynak: Doç. Dr. Arif Demirbaş