Muhtarların Eğitim Programı devam ediyor

TAKİP ET

Sandıklı Belediyesi tarafından organize edilen 'Muhtarlarımıza Eğitim Programı' Sandıklı Thermal Park Otel'de Sandıklı Merkez ve ilçelerimizden gelen muhtarlarımızın yoğun katılımıyla iki gün boyunca verimli bir şekilde gerçekleşti.

Muhtarlarımızın eşleri ile katıldıkları program, öğleden sonra saat 14:00  ve 15:30  olmak üzere iki seans halinde toplantılar ile devam etti. İlk program Sandıklı Thermal Otel Toros Salonunda Afyonkarahisar İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkan Yardımcısı, Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Nurettin Birliktir, İl Genel Meclis üyelerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve Afyon basınının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Programda şu ana kadar İl Genel Meclisinin Sandıklı’da yapmış olduğu hizmet ve faaliyetler hakkında bir sunum gerçekleştiren Salih Sel, burada karşılıklı olarak muhtarlarımız ile fikir alış verişinde bulunarak faydalı bir toplantı gerçekleştirdiler. Zaman zaman soru cevap olarak da devam eden toplantıda muhtarlarımıza A’dan Z’ye bütün konular hakkında geniş çaplı bir sunum gerçekleştirilerek izlenecek politikalar hakkında fikir sahibi oldular.

 

Programda ikinci sunumu Sandıklı Belediye Başkanımız Mustafa Çöl tarafından gerçekleştirdi. Göreve geldiği süre zarfından bu güne kadar yapılan faaliyetleri eskisi ve yenisiyle açık bir dille anlatan Başkan Mustafa Çölün sunumu muhtarlarımızın alkışları ile zaman zaman kesildi. Muhtarlarımız tarafından tam not alan sunum gerek Afyonkarahisar basını gerekse muhtarlarımız tarafından ilgiyle takip edildi. Başkan Çöl buradaki sunumunun akabinde Sandıklı Belediyesi olarak hazırlatılan Sandıklı Tanıtım Filmini de ilk kez muhtarlarımıza izleterek beğenilerine sundu. Program günün anlam ve önemine istinaden çekilen hatıra fotoğrafıyla ilk etabı sona ermiş oldu.

 

İkinci program Yrd. Doç. Dr. Koray Gürbunar ve Zafer Tekonopark Proje Uzmanı Hasan Basri İpek tarafından gerçekleştirildi. Muhtarlarımızın almak istedikleri destekleri için yapılacak başvurular, yapılan hatalar, proje hazırlanırken izlenmesi gereken yollar ve hibe destekleri konularında yapmış oldukları sunum muhtarlarımız tarafından ilgiyle takip edildi.

 

Program sonunda muhtarlarımız ile yapılan organizasyonlar hakkında verdikleri röportajlarda, özellikle ortaya çıkarılmaya çalışan şehirli-köylü olayını bitiren, hizmet noktasında gece gündüz demeden çalışan, bir telefonla kişi ve kurum gözetmeksiniz problemleri çözen, yapılamaz asla olmaz diyenlere inat Sandıklının tarihinde görmediği yatırımları bir döneme sığdıran, halktan kaçmayan her zaman vatandaşlarla ile iç içe, makam kapısı hiç kapanmayan, dürüst, genç ve dinamik Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’e teşekkür ettiklerini ifade ettiler.