Muhammet Mısırlıoğlu: Her geçen gün fakirleşiyoruz!

TAKİP ET

İYİ Parti İl Başkanlığı haftalık basın toplantısında İYİ Parti ailesine katılan İş insanları Elif Köken, Şükrü Köken, Mali Müşavir Saniye Verimli ve emekli asker Osman Sütsatar'a İYİ Parti rozetleri il Başkanı Mısırlıoğlu tarafından takıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 66. Yaş gününü kutlayarak başlayan Başkan Mısırloğlu;

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde, şehit olan Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek ve Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'a, Van'ın Çatak ilçesi kırsalında, terör örgütü PKK mensuplarınca önceden yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Bozkurt'a Allah’tan rahmet; ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

Zagreb’te düzenlenen U15 Avrupa Şampiyonası’nda 36 kilogramda Afyonkarahisarlı Fatma Yılmaz finalde mindere çıkmış Ukraynalı Valeriia Stancheva’ı yenerek güreşte Avrupa Şampiyonu olmuştur. 

Bizleri gururlandıran kızımızı yürekten kutlar, başarılarının devamını dilerim ayrıca başarıda emeği olan Hocalarımızı ve ailemizi kutlarım.

Afyonkarahisarlı hemşerilerimizin geçmiş Kurban Bayramlarını bir kez daha kutluyorum, Allah’ım Türk Milletini nice Bayramlara sağlık içerisinde ulaşmayı nasip etsin. İnşallah bir sonraki Kurban Bayramını İYİ Parti İktidarında birlik ve beraberlik içerisinde kutlayacağız.

Bayramı İYİ Parti İl Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezinde büyük bir katılımla ve coşku ile kutladık. Bayram programımıza katılan tüm teşkilat mensuplarına ve bizleri yalnız bırakmayan Afyonkarahisar halkına şükranlarımı arz ederim.

Devletin güvenlik görevlilerinin koruması dışında, Afyonkarahisar Valiliğinin arkasına sığınmadan bir Bayram Kutlaması gerçekleştirdik. 

Bu gün tek başlarına halkın karşısına çıkmaya yüzü olmayan AKP teşkilatı halkımızla Bayramlaşmak için bile Valilik Bayram programının arkasına sığınmıştır.
YKS sonuçları açıklandı, öğrencilerimiz tepkili: Ülkenin 20 yılını, gençlerin hayatını çaldınız.

Dün açıklanan, milyonlarca öğrencinin merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları, sınava katılan öğrenciler, veliler ve eğitimcileri şok etti. 

Barajın kaldırıldığı 2022-YKS'ye 3 milyon 243 bin 425 adayın başvurduğunu, bunun da yığılmaya neden olduğunu dile getiren öğrencilerimiz tepkili. Ülkenin 20 yılını, gençlerin hayatını çaldınız. Bu hesap mahşere kalmaz, Z kuşağı sandıkta soracak bunun hesabını. Son yılların en kötü sınav yerleştirmesi olacak.

Gençlerin KYK borç faizi Sorunu Genel Başkanımız  Sayın Meral Akşener’in  gayretleriyle çözüldü. İYİ Muhalefet yanlış siyaset üreten iktidarı Doğru Yola sevk etti. 

Kimse tasalanmasın bugün gençler yarın, EYT, doktorlar, üreticiler için İYİ parti Türkiye’yi Doğru Yola götürecek. 

Türkiye’de her şeye karşı olarak değil, Milletin üstün çıkarları için muhalefet eden İYİ parti, geleceği yüksek enflasyon karşısında ipotek altına alınan gençlerimizin KYK borç sorununun çözülmesinde yapıcı rol üstlenmiş, gençlerimiz için büyük bir kazanım elde etmiştir. 

Gençlerimiz üniversiteden mezun olduğunda artık KYK borcu ödeme derdine düşmeyecek.

Bizim iktidarımızda bu borçlar, sosyal sorumluluk projelerinde çalışarak ödenebilecek. Böylece gençler kendilerini iyi hissedecek.

20 yılda yaptıkları ortada iken Sayın Veysel Hoca “Ekonomik sıkıntı varsa birlikte aşalım. Bu ekonomik sıkıntı sadece Türkiye’de değil. İngiltere ve Almanya’nın haline bakın” demiş.
Birlikte Bakalım Hoca “Almanya’da enflasyon %2 den %5 çıktı. İngiltere’de 9,1 oldu. Türkiye enflasyon liginde 6. sıraya yükseldi. TÜİK’e yalanına göre yıllık tüketici enflasyonu yüzde 78,6’ya yükselirken, gerçek enflasyon yüzde 150’nin 200 ‘ün üzerinde. Sayın Hocam Milletle dalga geçmeyin, bu bir ayıp.. Nasıl bir kafa Almanya tek haneli enflasyondayken bu söylemi anlamak mümkün değil. 

Veysel Hoca yakında uzaydaki enflasyona bakın derse şaşırmayın. Dünya çapında rezil durumdayız. Sefilleri oynuyoruz, her geçen gün fakirleşiyoruz ve bununla da övünüyoruz. 
Sıkıntıyı yaratanlar sıkıntı çözmekten bahsediyor, beyler en büyük sıkıntı sizsiniz. Sizin gittiğiniz akşamın sabahı güneş ülkemizi aydınlatacak ve tüm sıkıntılar bir bir bitecektir. 
O kadar kötü yönetiyorlar ki saraydan onayla resmi rakamlarla bile tüketici enflasyonu 1998 yılı Ekim ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı üretici enflasyonu ise 1995'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü. 

ENAG'a göre  enflasyon yıllık 175,55 olarak gerçekleşti. Böylece tüketici enflasyonunda son 24 yılın zirve seviyesi görüldü. 

Maalesef veresiye defteri tutamayacak insanlar ülkeyi yönetiyorlar.

AKP Hükümeti 2002’de büyük maliyetlerle istikrara kavuşan bir ekonomiyi teslim aldı. 
20 yıl sonra ise Cumhuriyet tarihimizin en büyük krizine soktu. 

Bunun maliyetini her zaman ücretli ve dar gelirliler ödemiştir. Bugün de adaletsiz vergiler ve enflasyonla ödemekteler. AKP’nin ayrıca Cumhuriyet rejimiyle kavgası olduğu için yargıdan ekonomiye bütün kurumları yıktı, itibarsızlaştırdı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa kurumların çöktüğü bir dönemdeyiz.

Şimdi sizlere AKP Milletvekili Metin Külünk’ün atmış olduğu Twitleri noktasına virgülüne dokunmadan okumak istiyorum. Takdir Halkımızın, halkımız en iyi değerlendirmeyi yapacaktır.

1- Kalkınma göstergelerinin en önemlileri halkın mutluluğu ve refah seviyesidir. Özellikle dar gelir grubu ve orta sınıfın refahı ekonomi yönetiminde temele oturtulmalıdır. Ekonomi bürokratlarının ne hikmetse ilgisini çekmeyen bu alana acilen dokunulmalıdır

2- Betona gömülen paradan vatandaşa bir pay düşmüyor. %10'luk kesime verilen krediler %50'lik kesimin refahını artırmıyor. Dar bir elit kesim servetine servet katıyor. Bu düzeni baştan aşağı değiştirmek zorundayız. Sokağı duymayan, sokağı görmeyen teknokrat akıl sorgulanmalıdır.

3- 2023 yolunda ilerlerken en kritik alan olan ekonomide kaynakların betona, holdinglere ve büyük şirketlere akıtılmasının önüne geçilmeli ve halkın refahına odaklanılmalıdır. Türkiye'nin büyüme sorunu yok diyerek bu işin içinden çıkılamaz.

3- Odak noktası halkın sofrası ve geçimi olacak bir politikayı benimsemek ve geç olmadan acilen bunu duyurmak ve uygulamak mecburiyetindeyiz. Unutmayın elit kesimler her devirde yolunu bulur.

4- Omurga ne kadar sağlam ve sağlıklıysa beden de o kadar sağlam ve sağlıklı olur. Omurgayı ihmal eden teknokratik aklı sorgulamak ve ülkenin kredi kaynaklarını dar ve orta gelir grubuna kanalize edecek düzenlemeleri hayata geçirmeliyiz.

Bu Twetlere söylenecek tek söz, “GÜNAYDIN BEYLER,AKLINIZA YENİ Mİ GELDİ GİDER AYAK GÜNAH MI ÇIKARIYORSUNUZ”

Bugün uygulanan tüm politikalarla fakir insanlardan zenginlere kaynak transferi yapılıyor. 

Faciaya yol açabilecek kur korumalı mevduatla devlet parayı yüzde 16-17’den topluyor. TL değer kaybederse farkı Hazine ödüyor. Gelecek nesillerden toplayacağı vergilerle sınırlı sayıdaki aileye transfer demek bu. Bu politikalardan vazgeçilmezse Türkiye’nin durumu gittikçe kötüleşecek.

Vatandaşımızı evlerinden çıkamaz hale getirdiniz. Son dönemde yaşanan ekonomik kriz ve artan döviz kuru engellilerin yaşamını de olumsuz etkiledi. Kullandıkları tekerlekli sandalyelerin ve yedek parçalarının fiyatı iki katından fazla artan binlerce engelli birey, peşi sıra gelen zamlar ve yaşanan tedarik sorunu nedeniyle evlerine mahkûm oluyor.

Makam araçları ve Suriyeli Araplar kadar gazilerimize değer verilmiyor. 

Terörle mücadelede kollarını ve bacaklarını kaybeden gaziler kur mağduru. Protez fiyatı arttı, ödeme sabit. SGK’nın sabit fiyat politikası ve kurdaki artış yüzünden protezlerini yenileyemiyorlar.

BİR UYARIMIZDA MÜLKİ AMİRLERE;

Devletin İl ve İlçelerdeki mülki amirleri Akp'nin teşkilat yöneticileri gibi davranamaz.
Eğer devleti temsil ediyorsanız, devlet memuru gibi davranın, oturduğunuz makamların hassasiyetlerine göre davranın.

Eğer AKP'nin teşkilat yöneticileri iseniz, takın yakanıza ampulü millet de biz de size ona göre davranalım.

Bu ne ciddiyetsizlik bu ne laubalilik, sizler hangi makamlarda oturduğunuzun farkında değilsiniz belli ki.

Siyasiler gelir geçer, iktidarlar el değiştirir. Esas olan devlettir, millete hizmettir.

Hangi makam mevkide olursanız olun kadim Türk devletini zaafa uğratmaya, kurumlarını, makamlarını itibarsızlaştırmaya hakkınız yok.

Aldığınız maaşları devleti temsil etmek için alıyorsunuz, Akp'yi temsil etmek için değil

AKP iktidarda kaldığı sürece risk artmaktadır. Zira mevcut ekonomi politikaları ülkenin uluslararası rezervlerini hızla tüketmekte, kırılganlığını artırmakta ve dış borç ödeme kapasitesini azaltmaktadır. İktidar kredibilitesini yitirmiş durumdadır ve bunu ancak bir IMF programıyla telafi etmek zorunda kalabilir. İktidar değişikliği durumunda ise bir IMF programına ihtiyaç duyulmadan makroekonomik dengeler kısa sürede yeniden oluşturulabilir.

Türkiye’de derin bir yoksulluk yaşanmakta, büyük bir çoğunluğunu çocuklarımızın oluşturduğu bir kesim beslenme bozukluğu ve fiilen açlık yaşamakta. İYİ Parti iktidara geldiği gün geniş tabanlı bir sosyal politika paketini hemen uygulamaya sokacaktır. 
Çocuklarını besleyemeyen, iyi eğitemeyen ülke kalkınamaz. Biz doğru politikaları uygulasak bile nüfusumuzun yüzde 10’unu aç bırakıyorsak bir yere varamayız. Gelecek nesillerin kötü yetişmesine müsaade etmemek lazım.

Almanya’da asgari ücretle çalışanlar 1944 litre süt alıyorken, Türkiye’de asgari ücretle çalışanlar 500 litre süt alıyor. Siz ne konuşuyorsunuz. Bu gün vatandaşımız veresiye simit alıyor. Utanın utanın.

"Milletimiz bıktı, bunaldı, sıkıldı...

Vatandaşımız Evime ekmek mi götüreyim? Elektrik faturamı mı ödeyeyim? Hangi birine yetişeyim?" diye isyan ediyor.

Meğer "entegrasyon" dedikleri 

Suriye’li çocukları eğitmek için yüzlerce öğretmenlerimize ilimizde bir termal otelde eğitim verildi. Buradan sormak istiyorum. Bu eğitim programına devletin bütçesinden ne kadar harcandı. Neden bu konuda açıklama yapılmadı.
Her halde amaç Suriyelilerin Türkleşmesi değil, Türklerin Araplaşması.
 Yoksa Arapların Türkiye'de özel okul açmasının, iktidarın Arapça video çekerek Suriyelilerin kendisine oy vermesini istemesinin başka bir izahı olamaz. Entegre olmayacağız, gidecekler...

Biz iktidara yürüyoruz!

Güçsüz oldukları yalanına inandırılmaya çalışılan kadınlar için, Çaresizliğe mahkûm edilen erkekler için, Umutları çalınan gençler için, Türkiye’nin yolunu açmak için biz iktidara yürüyoruz!

İYİ Parti iktidarında;

Hedefimiz en kısa zamanda ekonomik istikrarı sağlayıp kalıcı ve sürdürülebilir büyüme ve kalkınma politikalarını uygulamaktır. Önceliklerimizi ise sosyal adaleti sağlamak, yolsuzlukları önlemek, liyakati gözetmek, kaynakları verimli kullanırken çevreyi korumak olarak belirledik.

İYİ Parti her zaman ve sadece Türk Milletinin yanındadır. Milletimizle birlikte milletin derdiyle dertlenmektedir.

İYİ Parti iktidarında Kredibilitesi yüksek ekonomik program, bağımsız Merkez Bankası, şeffaf, öngörülebilir ve kaynakları doğru kullanan bir maliye politikası ile bu hedeflere bir senede ulaşılabilir. Hükümetin böyle bir program oluşturup uygulayabilecek kadrosu, vizyonu ve kredibilitesi yok.

Önceliklerimiz sosyal adaleti sağlamak, yolsuzlukları önlemek, liyakati gözetmek, kaynakları verimli kullanırken çevreyi korumak. Türkiye enflasyonu düşürürken aynı zamanda ekonomik büyüme sağlayabilir, işsizliği azaltabilir ve gelir adaletini iyileştirebilir.

Geçmiş krizlerin çözümlerinde dar gelirli vatandaşlarımız büyük fedakârlıklar yaptılar. Biz böyle bir uygulamaya karşıyız.

İYİ Parti iktidara projeleriyle hazırdır. Bunlardan bir kaçı.

Rüzgârgülü: Devlet okullarında okuyan 15.1 milyon çocuğa ücretsiz kahvaltı ve öğle yemeği verilecek.

İyi Yaşam Gelir Modeli: 18-26 yaş arasındaki tüm gençlerimize ve yoksulluk sınırının altındaki tüm kadınlara 2021 fiyatlarıyla ayda 1000 TL destek verilecek.
Her Mahalleye Ücretsiz Kreş: Çocuk sahibi olacaklara ve olanlara “çocuk nasıl yetiştirilmeli” eğitiminin verildiği Ulusal Ebeveynlik Programı uygulanacak.
Artagan (Bolluk Bereket) Projesi: Sosyal desteklerde suiistimali engelleyen, nakitsiz topluma dayalı yeni bir ekosistem. Hayata geçirilecek.

Milletimizle el ele, kol kola, omuz omuza; adaletle özgürleşen, güvenle yaşayan, liyakatle eşitlenen, sevgiyle güçlenen, üreterek kalkınan, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye'ye hep birlikte kavuşacağız. Çok az kaldı!

Muhammet Mısırlıoğlu Afyon iyi Parti Afyon Haber